Az U19-es válogatott felfedezettje a Blackburnnél


Vasárnap óta a Blackburn Rovers vendége Gosztonyi András, az MTK fiatal csatára, aki az U19-es válogatottban nyújtott remek teljesítményt Németh Krisztián oldalán a támadósorban. Gosztonyi a Sisa Tibor féle válogatott legfiatalabb tagja, aki meglepetésre került be a keretbe, de kezdő emberré nőtte ki magát, és az Eb-n több mérkőzésen is remek teljesítményt nyújtott.

Az mtkhungaria.hu szerint Gosztonyi a kék-fehér klub engedélyével jelenleg Angliában tartózkodik, ahová a CMG menedzseriroda révén került ki. A pepsifoci.hu megkereste Pataky Tibort a CMG társtulajdonosát, aki a játékossal Blackburnben tartózkodik, és megerősítette a hírt, sőt további részletekkel is szolgált.
- András vasárnap érkezett a Rovers meghívására Blackburnbe, ahol már találkozott is Paul Ince menedzserrel, és túl esett az első két edzésen. A tervek szerint az edzések mellett edzőmérkőzéseken is pályára lép a reserve csapatban, és az első csapat keretével is kell majd edzenie. A két klub megállapodása értelmében Andrásnak szombaton kell visszatérnie Budapestre, és azt követően vonjuk le közösen az itt eltöltött időszak tanulságait, de nem titok, hogy az angolok szeretnék ha András később hosszabb időre is visszatérne.
Az MTK hivatalos honlapja szerint nem Gosztonyi az egyetlen Angliában tartózkodó fiatal, hiszen a Sándor Károly Akadémia növendéke, Csiki Norbert Watfordban vesz részt edzéseket. Csiki is a CMG menedzseriroda kíséretében utazott el, az ő helyzetéről a CMG másik tulajdonosa a Kövesdi Viktor nyilatkozott, akit Watfordban ért utol a pepsifoci.hu.
- A Watford tavasszal több alkalommal is járt Magyarországon a meghívásunkra, és több magyar csapat fiatal játékosait is megnézte mérkőzéseken. Nem titok, hogy számos játékos felkeltette az érdeklődésüket, de egyelőre az MTK-val jutottunk el odáig, hogy sikerült annyira közelíteni az álláspontokat, hogy az egyik kiszemelt játékost kiutazhatott Angliába. Csiki Norbertről van szó, aki a jelenleg Liverpoolban tartózkodó Pölöskei Zsolttal egy csapatban játszott, de az elmúlt egy évben sajnos egy sor sérülés gátolta, így mostanra érte utol teljesen magát. Norbi az első nap három edzésen vett részt, és remekül mutatkozott be, az edzők és az akadémia igazgatója is jó véleménnyel van róla. Kedden megnézi a felnőtt csapat Liga Kupa meccsét is, és naponta kettőt edz, majd hétvégén utazik haza Magyarországra. Ha továbbra is ilyen jó véleménnyel lesznek róla, akkor a mostani utazásnak biztosan lesz folytatása.
Forrás:
pepsifoci.hu
mtkhungaria.hu

Címkék: gosztonyi