Profil: Priskin Tamás

Született: Komárom, 1986. 09. 27.
Posztja: csatár
Testsúly/magasság: 84kg/187cm
Becenév: Priska
Csapatai:
Győri Eto (2000-2006) meccs/gól: 67/24
Watford (2006-) meccs/gól: 39/5
Preston (2008 március, kölcsönben) meccs/gól: 5/2
Válogatottság(meccs/gól): 20/7
Első mérkőzése a válogatottban: 2005. augusztus 17., Budapest, Puskás Ferenc Stadion
Magyarország-Argentína 1-2
Sikerei:
Eddig legsikeresebb korszaka 2006 végre és 2007 elejére tehető, amikor sorozatban öt meccsen gólt szerzett, Puskás Ferenc és Bene Ferenc óta csak ő volt képes erre.

Pályafutása legjobb, legemlékezetesebb mérkőzése: a Győri ETO FC – Bayern München centenáriumi mérkőzés
A világ legfelkészültebb labdarúgó szakemberei: Jose Mourinho, Alex Fergusson
Kedvenc külföldi labdarúgó csapata: Ronaldo, Baros
A világválogatott összeállítása:
Ceh - Cafu, Rio Ferdinand, Nesta, Roberto Carlos - Figo, Lampard, Zidane, Ronaldinho – Ronaldo, Baros
Kedvenc sportágai a labdarúgáson kívül: a fallabda és az úszás
Kedvenc elfoglaltságai a szabadidejében: a legszívesebben zenehallgatással és filmnézéssel töltöm a szabadidőmet
Kedvenc országa: Spanyolország
Kedvenc városa: Dubai
Kedvenc étele: a vadas a Szlovákiában elmaradhatatlan knédlivel
Kedvenc itala: a Sprite és a narancslé
Kedvenc színésze: Tom Cruise
Kedvenc filmje: Bad Boys 2. című amerikai film
Kedvenc zenésze: a dallamos disco zenét kedvelem
Kedvenc könyve: a regények a kedvenceim
Kedvenc autója: BMW
Kedvenc állata: kutya

Pályafutása röviden:
Priskin 15 éves korában került a Győri ETO-hoz, 2005-ben pedig megkapta a magyar állampolgárságot szlovák mellé. Ez tette lehetővé, hogy behívják a magyar válogatottba, korábban többször is elutasította a szlovákok ajánlatát. Az ETO-ban 2003. április 23-án mutatkozott be a bajnokságban, akkor 16 éves és 7 hónapos volt.
Amikor Lukas Podolski távozott az FC Kölntől, a magyar csatárt is szóbahozták a németekkel. 2006. augusztus 9-én aztán a Premier League-be frissen feljutott Watforddal írt alá egy négy évre szóló szerződést. Előtte próbaidős volt az angoloknál és négy gólt lőtt valamint három gólpasszt adott, így nem csoda, hogy meggyőzte a vezetőket. Nem árulták el, hogy mennyit fizettek a Győrnek, a találgatások 150 000-től egészen 1 millió fontig terjednek.
Priskin 2006. augusztus 19-én mutatkozhatott be a Lódarazsaknál, egy Everton elleni idegenbeli meccsen. Ezen a meccsen éppen ő készítette elő klubja szezonbeli első gólját, amikor remekül tálalt Damien Francis elé. 2006. október 24-én ő maga is megszerezte első találatát, a Hull City elleni Ligakupa-meccsen. December 30-án a Premiershipben is fejelt egy gólt a Wigan Athletic ellen, de a rossz időjárási körülmények miatt félbeszakították a találkozót, így ezt érvénytelenítették.
Néhány nappal ezután, a Fulham ellen Steve Bennett játékvezető kétszer is felmutatta neki a sárgalapot, így idő előtt el kellett hagynia a pályát. Első hivatalos bajnoki gólja 2007. április 9-én született meg, ezzel ő is hozzájárult a Portsmouth 4-2-es legyőzéséhez. Az 50. percben talált be Steve Kabba remek beadása után. 12 nappal később a Manchester Citynek is lőtt egy gólt - a 75. percben, Douglas Rinaldi passzából -, amivel egy pontot szerzett csapatának, hiszen 1-1 lett a végeredmény.
A Watford végül kiesett, a 2007/08-as szezonban Priskin kevés lehetőséget kapott, a képzeletbeli ranglétrán Marlon King, Darius Henderson és Nathan Ellington is felette állt. 2008. márciusában egy hónapra kölcsönvette a Preston North End. Március 8-án debütált a Charlton Athletic ellen, néhány nappal később pedig betalált a Burnley kapujába. A kölcsönszerződés lejárta után visszatért a Watfordhoz.

Forrás:
Wikipédia
Priska honlapja

Címkék: profil, priskin