A Loki kapusa: Szívesen maradnék Skóciában


Hamarosan eldőlhet, hogy Balogh János a skót Hearts kapusa Skóciában marad-e, vagy kölcsönszerződése lejárta után január közepén visszatér Debrecenbe. A válogatott kapus bízik benne, hogy mielőbb döntés születik sorsáról, és mint elmondta: nagyon szívesen maradna a László Csaba által trenírozott Edinburgh-i klubnál.

Balogh a nyári átigazolási időszak hajrájában igazolt a DVSC-TEVA-tól fél évre kölcsönbe a skót Hearts együtteséhez, majd a Hibernian elleni októberi városi rangadón mutatkozott be a Szívek csapatában és azóta csak egy mérkőzést hagyott ki. Nem véletlenül, a kimutatások szerint a magyar portás a harmadik leghatékonyabb a skót Premier Ligában!

Ahogy arról már a pepsifoci.hu beszámolt, a skótok komolyan gondolkodnak Balogh végleges leszerződtetésén, amelyért 150 ezer fontot kellene átutalniuk a hajdúságiak bankszámlájára.

A hálóőr a dvsc.hu-nak adott interjújában elmondta: az utóbbi hónapok legszebb emléke kétségtelenül a Celtic otthonában szerzett bravúrpont, amely egészen különleges hangulatban született meg.

- Még most is beleborzongok, ha eszembe jut a meccs! Majdnem hatvanezer ember lélegzett együtt a két csapattal, fantasztikus hangulatot teremtve egy fantasztikus stadionban.

Balogh elmondása szerint fél éve nem gondolta volna, hogy a Kelták és a Rangers ellen fog majd védeni, hisz a Lokiban sem volt biztos a helye a kezdőcsapatban. Azóta viszont nagyot fordult vele a világ, ő pedig szeretné folytatni skóciai karrierjét.

- Január tizenkilencedikéig szól a kölcsönszerződésem, utána vissza kellene térnem a DVSC-hez. A Heartsnak opciós joga van a szerződtetésemre, és úgy gondolom, ha továbbra is jól megy nekem, valamint a csapatnak, akkor reális esélyem van arra, hogy végleg megvegyenek. Viszont azt is tudom, hogy ez profi világ, nem fognak körbeudvarolni. Valószínűleg csak az utolsó pillanatban derül ki, hogy mi lesz velem. A jelen állás szerint szívesen maradnék, de mondom, tulajdonképpen minden azon múlik, hogy a Hearts hajlandó-e kifizetni értem a Loki által kért összeget – foglalta össze helyzetét a kapus, aki jelenleg a skót elitliga negyedik helyén áll csapatával, de a csatornán túl sem feledkezett meg volt csapatáról és szurkol a Loki negyedik bajnoki címéért.

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: balogh