Fehérék továbbjutottak, Bodorék kiestek a Holland Kupából


Felemás napot zártak magyar légiósaink a Holland Kupa negyeddöntőjében. A Fehér Csabát végig soraiban tudó NAC Breda nem kis bravúrt bemutatva 2-1-es győzelmével búcsúztatta a bajnoki cím legfőbb esélyesének számító AZ Alkmaart, a Bodor Boldizsárral felálló Roda azonban hosszabbítás után búcsúzni kényszerült a Volendam ellen.

A Fehérrel a kezdőcsapatában felálló Breda hamar hátrányba került, a 13. percben Dembelé talált a hálóba. A Breda azonban nem adta fel és Boukhari révén az 55. percben egyenlített. A csattanó azonban még hátra volt, ugyanis a 77. percben Lurling is betalált, és a hátralévő időben a bajnoki listavezető már nem tudott újítani, így óriási meglepetésre Fehérék jutottak a négy közé a kupában. A magyar védő végig a pályán volt a továbbjutást kiharcoló együttesben, a 65. percben egy sárga lappal került a statisztikákba a neve.

Kevesebb sikerélményben volt része a szintén kezdőként pályára lépő Bodor Boldizsárnak a Volendam ellen. A bajnokság újonca az első negyedóra végén szerzett vezetést, amit Matondo az 55. percben egalizált. A 67. percben De Fauw már Bodorékat juttatta előnyhöz, azonban hét perc múlva ismét döntetlen volt az állás Platje találata után.

A rendes játékidőben nem született döntés, így következhetett a hosszabbítás, melynek hatodik percében Platje ismét gólt szerzett, amire azonban Bodoréknak már nem volt válasza. A magyar légiós végigjátszotta a 120 percesre nyúló kupacsatát. A legjobb négy közé a Breda és a Volendam mellett a Twente és a Heerenveen jutott.

Holland Kupa, elődöntő, a győztesek továbbjutottak:
AZ-NAC Breda 1-2
Roda-Volendam 2-3 hosszabbítás után

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: fehér, bodor