Magyarokról áradoznak a skót szurkolók

Magyar-lázban égnek az edinburghi futballszurkolók: a Hibernian futballistája, Rósa Dénes és a nagy rivális Hearts vezetőedzője, László Csaba is igen nagy népszerűségnek örvend a skót fővárosban, amit a legnagyobb helyi sportoldal hozzászólásai is bizonyítanak. Rósa sokak szemében egyfajta záloga a Hibs újjászületésének, míg az egykori Fradi-edzőt többen a tizenkettedik játékosnak tekintik a Szívek rajongói közül.

- Hosszabb időre magunkhoz kellene kötnünk Rósát, ő az a játékos, akire szükség van a középpályán. Tipikus Hibs-baki lenne, ha túl sokáig várnánk és egy másik csapat lecsapna rá...
- Ő az egyik katalizátora annak a menetelésnek, melynek köszönhetően a Hibs ismét megcélozhatja az európai kvalifikációt. Precizitása és dinamizmusa miatt életbevágó, hogy hosszabb időre kössünk vele szerződést.

Ilyen és ehhez hasonló hozzászólások olvashatóak a Scotsman hasábjain, ahol kiderül, a Hibernian szurkolói szerint Rósa Dénes kulcsszerepet játszik a Hibs tavaszi menetelésében, a tar középpályást máris sokan a 2007-ben a Celtic-hez igazolt Scott Brownhoz hasonlítják a zöldeknél.

Nem kell László Csabának sem sokat keresgélnie, ha dícsérő szavakra vágyik, a Hearts-szurkolók szemében nagyon kedvelt magyar szakember is „megkapja a magáét” a portál olvasóitól, különösen a Rangers elleni bravúros döntetlent követően.

- Nem tudom mit mondott Csaba a szünetben, de hogy volt hatása, az tuti. Volt egy félórás periódus a második játékrészben, amikor nem hogy döntetlent, de győzelmet érdemeltünk volna.

- Kinek kell itt csatár? László Csaba a mi tizenkettedik játékosunk! Micsoda második félidő! László taktikában múlta felül a Rangers két agyát, Walter Smithet és Ally McCoistot – hangzanak a dícsérő szavak a Ferencváros egykori trénerétől, akinek a vezetésével a Hearts a tabella harmadik helyén várja a folytatást.
Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: skócia, balogh, rósa