FA kupa: Kiesett a QPR - Buzsáky gólja sem volt elég

Az angol FA kupában a tegnap az újrajátszások napja volt. A 3. fordulóban akadt pár mérkőzés, ahol nem tudták az első mérkőzésen eldönteni ki jusson tovább a negyedik körbe, ezért tegnap újra pályára kellett lépniük, de még a mai napon is lesz kettő mérkőzés.

Az öt mérkőzés közül kettő összecsapáson magyar játékos is érdekelt volt. A QPR-Sheffield Utd. első találkája 1:1-re végződött, ezért került sor a tegnapi újrajátszásra. Buzsáky Ákos kezdőként lépett pályára, végig a pályán volt, de a hazaiak nagyot buktak, ugyanis az United 70 perc alatt hármat berámolt a hazaiak kapujába, és úgymond eldöntötte a találkozót. Buzsáky a 71. percben büntetőt értékesített, majd csapattársa Stewart a 88. percben még kozmetikázta az eredményt. A Sheffiled ezzel a győzelemmel a 4. forduló lőtte magát.

A Bristol - Cardiff mérkőzés kilógott a nap mérkőzései közül, ugyanis ez nem újrajátszás volt, hanem még csak az első mérkőzésük, ugyanis az eredeti időpontra kiírt találkájukat nem tudták lejátszani az akkori rossz időjárási körülmények miatt. A mérkőzés 1:1-re végződött, újrajátszás! Gyepes Gábor a walesi csapat hátvédje nem kapott lehetőséget ezen a mérkőzésen, kispados volt.

Eredmények:

QPR – Sheffield United 2:3 (Buzsáky 71. – büntetőből, Stewart 88., ill. Williamson 19., Ward 68., Creswell 70.)
Birmingham – Notthingam Forest 1:0
Bristol City – Cardiff City 1:1
Coventry – Portsmouth 1:2 – hosszabbítás után
Derby County – Milwall 1:1 – büntetőkkel: 5:3

Címkék: anglia, gyepes, buzsáky