Ha maradna, sem csalódna

Szélesi Zoltánt hírbe hozták az osztrák élvonalban szereplő Linz együttesével, ahol kimondottan a vezetőedző kérésére szeretnék Szélesi Zolit szerződteni. Hírlik azonban hogy más külföldi csapatok is szeretnék magukhoz csábítani a 23-szoros válogatott védőt.

Átigazolásáról és esetleges maradásáról nyilatkozott a védő a haon.hu-nak:

Tavaly nyáron, a BL-szereplés kivívását követően érkezett Debrecenbe Szélesi Zoltán, aki a francia Strasbourg kötelékéből igazolt a DVSC-be. A védelem több posztján is bevethető, huszonháromszoros válogatott futballista egy esztendőre kötelezte el magát, ám koránt sem biztos, hogy kitölti az idejét, hiszen a napokban kiderült: élénken érdeklődik iránta az osztrák első osztályú Linz csapata.

- Valóban nem titok, hogy a linziek érdeklődnek irántam – ismerte el készségesen a hátvéd. – A napokban jelezte a klub, azon belül az edző is, hogy megfelelő feltételek mellett igény t tartanának a játékomra. Bevallom, felkeltette az érdeklődésemet a megkeresés, hiszen úgy vélem, az osztrák első liga mindenképp előre lépést jelentene. Hozzá teszem, az ottani céloktól is függ, mennyire jöhet komolyan szóba az odaigazolásom, mert idén is nagyon szeretnék a nemzetközi porondra. Ehhez képest a Linz csupán egy középcsapat, minden attól függ, mennyire erősítik meg a vezetők a keretet – mondta Szélesi.

Csodás élmények

Kérésünkre az Újpestről származó védő értékelte az elmúlt szezonját is.

– Nem titok, hogy első sorban a Bajnokok Ligája miatt igazoltam Debrecenbe, de nem csak emiatt! Jó csapathoz érkeztem, ráadásul – a feleségemmel egyetemben - nagyon megszerettük ezt a várost. Az elitligás szereplés következtében csodás élményekkel gazdagodtam, emellett az is nagyon jól esett, hogy nem igazolódtak be a félelmeim: a cívisvárosi szurkolók nagyon jól fogadták az egyszeri pesti srácot. A Loki-meznek köszönhetően eljutottam a Bajnokok Ligájába, ahol még soha sem szerepeltem, ezért is örökké hálás leszek a hajdúsági klubnak. Nagyon jól érzem magam itt, úgy vélem, befogadtak a társak. Ennak ellenére mégis belevágnék egy újabb légióskalandba, hiszen huszonnyolc évesen még alkalmasnak tartom magam erre. Ha megfelelő ajánlat érkezik tehát, azt megfontolom, de ha úgy alakul, szívesen maradok a DVSC-TEVA-ban is – osztotta meg nézeteit a Hajdú-bihari Naplóval Szélesi Zoltán.

Forrás: haon.hu