Spanyolország: a Mallorca 19 évesei között a 17 éves magyar tehetség

A spanyol élvonalbeli RCD Mallorca U19-es csapatában folytatja a 17 éves magyar tehetség, Karacs Roland.

A pályafutását a Goldballban kezdő, majd a Soroksárban, a Lángban és legutóbb az Újpestben megfordult labdarúgónak jóval nagyobb iramot kell felvennie, mint amit itthon megszokott.

„Az edzés maga olyan, mint otthon, csak éppen... Otthon átveszem a labdát, felnézek, tolok rajta kettőt-hármat, és passzolok. Itt átveszem, felnézek, és ha nem passzolok azonnal, már nincs sehol a labda. Gyorsan kell játszani, gyorsan kell gondolkodni, de nagyon élvezem" – mondta a Nemzeti Sportnak a brazil Vasco da Gama és a portugál Boavista által is „kiszúrt" Karacs.

„Harminc pontból álló házirendet kaptam – mesélte Karacs Roland. – Napi fél óra internet a maximum, és televíziót sem lehet nézni túl sokat. Ha meccs van, azt persze igen: ha a Barcelona mérkőzése este tizenegykor ér véget, azt végignézhetjük, de tíz perccel később takarodó. Ha már itt tartunk: jó lenne egyszer olyan sztárokkal együtt focizni, mint a katalánok csillagai, mert akkor később felnőttválogatott lehetnék, és az az álmom, hogy egyszer világbajnokságon képviseljem Magyarországot."

Forrás: Nemzeti Sport Online