BL-Playoff: Három a magyar igazság

Kedden megkezdődnek, majd szerdán folytatódnak a Bajnokok Ligája-playoff küzdelmei, mind a bajnoki, mind a nem bajnoki ágon is szurkolhatunk magyar labdarúgónak. Juhász Roland, Huszti Szabolcs, valamint Koman Vladimir csapata harcol a BL csoportkörbe jutásért.

Bajnokok ága
Partizán Belgrád (szerb) - Anderlecht (belga)

A belga bajnok egy másik bajnokcsapattal a walesi TNS-sel mérkőzött az előző fordulóban. Juhászék magabiztosan vették az akadályt, összesítésben 6-1-vel adták tudtukra a walesieknek, hogy idén nem jut számukra babér a BL-ben. A magyar válogatott védő mindkét mérkőzést végigjátszotta, a hazai meccsen mint csapatkapitány vezette ki a lilákat. Belgrádban nehéz mérkőzés vár rájuk szerdán, de a két mérkőzés alapján a belga bajnok a sanszosabb.

További párosítások:
Red Bull Salzburg (osztrák) – Hapoel Tel-Aviv (izraeli)
Rosenborg (norvég) – FC Köbenhavn (dán)
Basel (svájci) – Sheriff Tiraspol (moldovai)
Sparta Praha (cseh) – MSK Zilina (szlovák)

Nem bajnoki ág
Zenit (orosz) - Auxerre (francia)

Az orosz Zenit leadta a Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírására nevezett játékosok névsorát, amelyben helyet kapott a bajnokságban igencsak mellőzött Huszti Szabolcs is. A magyar játékos így akár pályára is léphet a keddi francia Auxerre elleni playoff mérkőzésen.
A Zenit a harmadik körben igencsak megszenvedett a román ezüstérmessel, az Unirea Urzicenit csak minimális különbséggel tudta kiejteni. Idegenbeli gólnélküli döntetlen után hazai pályán Danny 33. percben lőtt gólja kellett a továbbjutáshoz. Huszti Szabolcs egyik mérkőzésen sem kapott lehetőséget. Talán majd most.

Werder Bremen (német) - Sampdoria (olasz)
Két topligás csapat került szembe a csoportkörbe jutásért, a németek és az olaszok is most kapcsolódnak be a küzdelmekbe. Az olaszok bő keretéhez tartozik Koman Vladimir, aki úgy néz ki, most szerdán nem fog pályára lépni Brémában, mivel nincs az utazó keretben - olvasható a Sampdoria honlapján.

További párosítások:
Young Boys (svájci) – Tottenham Hotspur (angol)
Braga (portugál) – Sevilla (spanyol)
Dinamo Kijev (ukrán) – Ajax (holland)