El selejtező: Felemás magyar sikerek

Csütörtökön lejátszották az Európa-liga selejtező playoff további mérkőzéseit. Felemásan szerepeltek magyarokat is a keretükben tudó klubok.

Hajnal Tamás nélkül nyert otthon a Dortmund az azeri Qarabag ellen, Jürgen Klopp valami miatt nem játszatja a magyar középpályást. 

Dzsudzsák Balázs is kihagyta az orosz kiruccanást, a PSV szélsője még a tavalyi eltiltását tölti, ezért nem léphetett pályára Novoszibirszkben, ahol az eindhoveniek 1-0-ra kaptak ki a házigazdáktól.

Csütörtök este még három magyar játékos lépett pályára, mindannyian kezdőként kaptak helyet a kezdő tizenegyben, és végig számított rájuk edzőjük.

Szabics Imre a Sturm Grazzal kapott ki hazai pályán a szebb napokat is megélt Juventustól, Leandróék az ukrán Metaliszt Kharkivot látták vendégül, a ciprusiak bánatára a vendégek örülhettek a győzelemnek.

A KRC Genk magyarjai közül csak Tőzsér Dániel lépett pályára, Köteles László a nyári hercehurcát követően ismét a kispadon találta magát. Talán jobb is, hiszen a Porto oktatott, három rúgott nulla kapott gól ellenében hozták a belga kirándulást, és mondhatni el is dőlt a két csapat közti párharc.

Eredmények:

Genk (belga) - FC Porto (portugál) 0-3

Omonia Nicosia (ciprusi) – Metaliszt Kharkiv (ukrán) 0-1

Borussia Dortmund (német) - Qarabag (azeri) 4-0

Sturm Graz (osztrák) – Juventus (olasz) 1-2

Novoszibirszk (orosz) - PSV (holland) 1-0