Dzsudzsák parádé Eindhovenben

Oroszországban eltiltás miatt nem játszhatott a magyar légiós, tegnap este azonban megmutatta miért ő a csapat egyik ásza.

A múlt heti oroszországi kiruccanás nem úgy sikerült a PSV-nek, ahogy azt a hollandok eltervezték, 1-0-ás vereséggel tértek haza. Igaz a Szibir előnye igen soványkának tűnt a tegnap esti Philips-stadionban sorra kerülő visszavágó előtt. A várakozásoknak megfelelően a hollandok hengereltek saját közönségök előtt, bár a gólgyártás nehezen indult be, azért a végére tetemes lett a különbség. Örömteli nekünk magyaroknak, hogy most már pályára léphetett a piros-fehérek egyik ásza, Dzsudzsák Balázs is. Az első gólra igencsak sokáig kellett várniuk a PSV drukkereknek, de ami késik nem múlik, a 38. percben a svéd Berg révén egalizáltak a hollandok.
A második félidőre feloldódott a görcs, előbb a holland válogatott Engelaar, majd a svéd Toivonen volt eredményes. Dzsudzsák Balázs végig nagyon aktívan futballozott a bal oldalon, őrületbe kergetve az orosz védőket, teljesítményére feltéve a koronát a mérkőzés hajrájában két gólt szerzett. Az elsőt akcióból, jobb lábbal, majd a PSV javára megítélt büntetőből rúgta második, csapat ötödik találatát. A PSV 5-1-es összesítéssel lépett túl orosz ellenfelén, és várhatja a pénteki főtábla sorsolást.

PSV - Szibir Novoszibirszk 5-0 (1-0)
Gólszerzők:
Berg (38.), Engelaar (56.), Toivonen (64.), Dzsudzsák (73., 90. 11-esből)

Címkék: hollandia, el, psv, dzsudzsák