Busai Attila: Hamarosan összeszedjük magunkat

A svájci Challenge Leagueben szereplő FC Wil magyar középpályását csíptem el pár szó erejéig, annak apropóján, hogy az első forduló után most a hatodikban ismét kezdőként kapott szerepet.

Az első fordulóban voltál utoljára kezdő, most mégis veled számolt az edződ.
- Nekem is meglepő volt, hogy az első forduló után csak perceket kaptam a bajnokik vége felé, de egyre jobban éreztem magam, edzéseken is egyre jobban ment a játék, meg talán a csapat eredménytelensége is a változtatásra kényszerítette.

Nem nagyon robog a szekér az FC Wilnek, mi lehet a probléma?
- Elég sok problémánk volt a bajnokság előtt, sok meghatározó játékos távozott, teljesen új csapatot kellett építeni. Sajnos még mindig nem találtuk meg a legjobb összeállításunkat, de érzésem szerint hamarosan összeszedjük magunkat és folyamatos jó játékkal végre nyerünk. Eddig elég szerencsétlenek is voltunk, pl. a Vaduz elleni meccsen 1-0-ra vezettünk és az utolsó három percben két gólt is kaptunk.

Négy pontot szereztetek hat forduló alatt, mennyivel kalkuláltatok ilyenkorra az idénykezdet előtt?
- A szezon kezdete előtt, és a sorsolást nézve úgy terveztük, hogy kb. 10 pontot fogunk szerezni mire a hetedik fordulóhoz érkezünk. Sajnos ez nem így sikerült.

Mi kellene ahhoz hogy kilábaljatok a hullámvölgyből?
- Jó kérdés. Hmmm, fegyelmezettebb, stabilabb védekezés, mert nagyon sok gólt kapunk. Elől pedig nagyobb helyzetkihasználás.

Hétvégén megkezdődik az Eb selejtező, mit jósolsz a most következő két meccsre a svédek és a moldávok ellen?
- A svédek ellen rendkívül nehéz találkozóra számítok. Velük mindig kiélezett meccset játszunk. Egy döntetlennel már elégedett lennék. Viszont Moldova ellen csak a győzelem az elfogadható, főleg úgy hogy itthon játszunk.

Meg egy kérdés, ami talán téged is jobban érint, hiszen nemrég még utánpótlás válogatott voltál. Az U21-es válogatott is Európa-bajnoki selejtezőket játszik, szerinted meglesz a két győzelem?
- Két nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk. Hatalmas bravúr lenne ha megnyernék a csoportot. Nagyon szurkolok nekik.

Milyen érzés, hogy rád mostanság nem számítanak?
- Rossz érzés. Legutóbb az U20-as válogatottba hívtak meg. Remélem, - bár ennek jelenleg még nem nagyon van aktualitása -, nemsokára a felnőtt válogatottban bizonyithatok.

Címkék: interjú, busai, wil