U21-es válogatott: Vereséggel kezdett az új korosztály

A nyári korosztályváltás után első nemzetközi mérkőzését játszotta ma U21-es válogatottunk. Róth Antal szövetségi edző együttese a Bozsik-stadionban fogadta Montenegró együttesét, és bár végig jelentős mezőnyfölényben játszott, a hajrában kapott két góllal 2-0-ás vereséget szenvedett.

Bár az Eb-selejtezőkben szereplő U21-es válogatott keretének nagyobb része kiöregedett a korosztályból, az alakuló együttesben több olyan futballista is található, aki korábban már tagja volt az együttesnek. Róth Antal szövetségi edző a Gulácsi Péter - Szokol Zsolt, Kádár Tamás, Fiola Attila (Preklet Csaba, 46.), Katona Máté - Simon Ádám (Takács Péter, 46.), Kiss Máté (Egerszegi Tamás, 73.) - Simon Krisztián (Balázs Benjámin, 59.), Gosztonyi András, Bódi Ádám (Balajti Ádám, 59.) - Futács Márkó (Tisclher, 73.) összeállításban küldte pályára együttesét.

Csapatunk már az első percekben mezőnyfölényre tett szert, az első lehetőség az 5. percben alakult ki a mieink előtt, ekkor Futács Márkó fordult kapura, 17 méterről leadott lövését követően a vendégek kapusa bravúrral védett. Az első félidőben több tetszetős akciót is vezettek játékosaink, ám a kapu előtt bizonytalanok voltunk, a befejezések rendre pontatlanra sikerültek.

A gólnélküli első félidőt követően a második játékrészben is a mieink birtokolták többet a labdát, a vendégek a kapunkig is alig-alig jutottak el, ezért sokáig úgy tűnt, csak idő kérdése, mikor szerezzük meg a vezetést. A 61. percben Gosztonyi András kapufát lőtt, az utolsó 20-25 percre azonban visszaesett a támadójátékunk, ezért ennél közelebb később sem jártunk a gólszerzéshez. A hajrában jött a feketeleves: a támadásban addig visszafogottan teljesítő montenegróiak a 87. percben első igazi helyzetüket gólra váltották: egy bal oldali beadást követően Djokovic talált a hálóba. Két perccel később a második vendéghelyzet is góllal végződött, ekkor egy gyors váltás után Seratlic lőtt a jobb alsó sarokba. Az eredmény a lefújásig már nem változott, Montenegró 2-0-ra megnyerte a mérkőzést.

- Nagyon nehéz feladatot kaptunk, és nem elsősorban azért, mert az ellenfél jelentős játékerőt képviselt, hanem mert induló csapatként egy stabil védekezést játszó együttessel kerültünk szembe - nyilatkozta a mérkőzés után Róth Antal. - Türelmesnek kellett lennünk, hogy feltörjük a vendégek védelmét, ám a kapu előtt hiányzott az ötlet, és így meddő volt a támadójátékunk. A végén elfogyott az energiánk, és egyszerű játékhelyzetből mattolt bennünket az ellenfél. Egyelőre nem az eredmény a legfontosabb, de nem ezt terveztük, szerettük volna megnyerni a találkozót.

 

Forrás: mlsz.hu

Címkék: u21