Európában vitézkedhetnek a magyarok - Európa Liga 2. forduló

el.jpgCsütörtökön Európa 39 pályáján rendeznek Európa Liga mérkőzéseket, közte két helyen magyar csapatnak lehet szorítani a 2. fordulóban, hiszen a Debrecen Norvégiában, Drammenben a Strömsgodsetnél, a Honvéd pedig Szerbiában, Újvidéken a Vojvodinánál vendégeskedik. A két magyar csapat mellett öt olyan klub is részt vesz a vetélkedésben, ahol magyar labdarúgó is szerepet kaphat csapata sikerében vagy bánatában.

 

Magyarok:

Időben elsőként a debreceniek lépnek majd pályára, pikantériája annyi van csak az összecsapásnak, hogy a hazaiaknál a hórihorgas magyar, - ám már inkább norvégnak vallja magát -, Kovács Péter riogatja majd a hajdúsági védelmet. Kovács már régóta kedveli a skandináv focit, hiszen 1998 óta, egy kis belgiumi kiruccanással fűszerezve (2010/11-es idény) okoz gondot az északi védelmeknek. Norvégiában 2002 óta futballozgat, ahol másodosztályú bajnoknak és gólkirálynak vallhatja magát, amikor is a jelenlegi csapatával felkerült a Tippeligaenbe. Péter 2012-től lett ismét godset-i, azóta 43 bajnoki meccsen 17-et rámolt be az ellenfeleknek. Reméljük ma nem vágyik rá, hogy Verpecznek gólt rúgjon.

A Honvéd várható kezd 11-e: Kemenes – Ikenne-King, Lovric, Ignjatovics, Baráth – Zsivanovics, Hidi, Vécsei – Délczeg, Diaby, Holender

  • Strömsgodset IF - Debreceni VSC, 19:00
  • Vojvodina - Honvéd, 20:30

Légiósok:

lovrencsics.jpgHonka - Lecz Poznan: Finnországban, Espooban a Honka pályáján vendégeskedik a lengyel Lech Poznan, ahol az egykori pápai támadó, Lovrencsics Gergő ossza az észt (gólpassz), és rugdossa a gólokat. A tavalyi év igen jól sikerült Gergőnek, hiszen az Ekstraklasaban runner up-os lett csapatával, vagyis az ezüstöt akasztották a nyakukba. A 24 magyar támadó 27 alkalomal kapott lehetőséget a bajnokságban, többnyire szélsőként számoltak vele, és 7 gólig meg sem állt. Az Európa Ligában hat alkalommal szerepelt, ott is eredményes volt, egy gólt hintett Zhetysu nevű kazah csapatnak. Nyáron igen sok klubbal kapcsolatba hozták, de úgy tűnik mégis marad Poznanban. Bizakodjunk, hogy ez az év még jobb lesz mint a tavalyi, és esetleg tényleg elhappolja majd valami nagyobb kaliberű gárda, ehhez jó ajánló lenne egy kiugró EL szereplés.

turi géza.jpgPetrolul Ploiesti - Vikingur Gota: Turi Gézától már most elnézést kérek, mert róla nem sok infóm van, így max. annyit tudok leírni, hogy a 39 éves viking nagy valószínűséggel ott lesz a Petrolul elleni kezdőben, hiszen a bajnokság nagy részében is ő a portás a Gota kapujában. A Vikungur már egy nagy bravúrt véghez vitt idén, a finn Inter Turku kiejtése nálam annak számít. Drukkolok a Gotának, viszont féltem Gézát, nehogy idén is nagy pofonba szaladjon bele a csapata, úgy mint tavaly a fehérorosz Gomel elleni párharc során, akkor Géza összesen 10-et nyelt be, hatot hazai pályán, négyet pedig idegenben. 

leo2.JPGAstra Giurgiu - Omonia Nicosia: Román ellenfél jutott Leandróéknak, így elmondható, hogy két olyan csapat játszik egymás ellen, ahol a bajnokságnak még nem ugrottak neki. Különbség csak annyi, hogy az Astrában már van tétmeccs, ugyanis ők már az EL előző körében is részt vettek, a szlovén Domzale elleni kettős győzelemmel hangoltak. Az Omonia csak egy felkészülésit játszott, a görög Xanthi ellen, őket azonban könnyedén verték 3-1-re. Azon a meccsen természetesen Leandro is játszott, hiszen ő a CSK. Nagy a sansz, hogy Leandro a Giurgiu elleni odavágón is felszántja a bal oldalt.

szabics_2.jpgBreidablik - Sturm Graz: Szabics Imre játszik ma a legkésőbb, hiszen a Sturm Graz útjába izlandi ellenfelet sodort Fortuna. Írom ezt annak ellenére, hogy nem is olyan régen még kisebb sérülést szedett össze az egyik felkészülési meccsen, de infóim szerint már jól van, így nem lehet akadálya annak, hogy a Sturm Graz legrutinosabb játékosa odapörköljön az izlandiak orra alá. Ráférne a graziakra egy kis siker, hiszen a felkészülésük nem sikeredett valami fényesen, na de talán majd most mikor már élesben megy a dolog. Nem árt azonban vigyázni a Breidablikkal, nem rossz kis csapata van

Program:

  • Honka - Lech Poznan, 18:00
  • Petrolul Ploisesti - Vikingur Gota, 19:00
  • Astra Giurgiu - Omonia Nicosia, 20:30
  • Breidablik - Sturm Graz, 21:15