Európa Ligás magyarjaink

EL selejtező 2. forduló - Odavágók

el_1.jpgTegnap lejátszották az Európa Liga selejtezők 2. fordulós odavágóit, öt stadionban magyar labdarúgó is pályára léphetett, több-kevesebb sikerrel. Nézzük kik voltak azok, akik részesei lehettek csapatuk örömében, bánatában. 

Honka - Lech Poznan 1-3 (1-1)
Elsőként Lovrencsics Gergő mutathatta meg magát a csütörtökön pályára lépő magyarok közül, a Honka elleni odavágón a magyar szélső 83 percet kapott, a gól azonban nem jött össze.

Petrolul Ploiesti - Vikingur Gota 3-0 (1-0)
Sajnos ahogy várni lehetett, a Vikingur nem tudott nagy ellenállást kifejteni a papíron erősebbnek vélt román ellenfelével szemben. Turi Gézáék reménytelennek tűnő három gólos hátrányból várják majd a visszavágót. Géza több nagy bravúrt is bemutatott a meccsen, még büntetőt is hárított (na jó, csak kapufára szuggerálta a lasztit), de túl nagy falat volt ez a Gotának. Valószínűleg elszállt a hajó.

Strömsgodset IF - Debreceni VSC 2-2 (0-1)
Több mint húsz percet emberhátrányban futballozott a DVSC-TEVA, a norvégok a hosszabbításban egyenlítettek, a Strömsgodset egyenlítő gólját Kovács Peti szerezte.
További részletek...

Astra Giurgiu - Omonia Nicosia 1-1 (1-0)
Leandroék remek eredménnyel zártak a román Astra Giurgiu otthonában, hiszen nem kaptak ki, és van egy idegenben szerzett góljuk is. Leandro, az Omonia csapatkapitánya végig a pályán volt, ez az eredmény több mint elegendő kell hogy legyen a visszavágóra. A félidőben még a hazaiaknak állt a zászló, Tembo közeli góljával zaiak gyorsan vezetést szereztek, ám a 2. etapban egy szögletet követően Joao Paulo Andrade jött, látott és bólintott. Értékesnek tűnik ez az egyenlító találat.

Breidablik - Sturm Graz 0-0
Szabics Imre csak csereként jutott szóhoz a Sturmban, a magyar csatár a hajrában, a 77. percben szállt be a meccsbe és próbálta feltörni az izlandi védelmet. A meccs inkább a graziaknak állt, de az időnként kiadós esővel felturbózott meccsen nem tudták érvényesíteni az akaratukat.