Magyarok külföldön – 30. heti hétvégi eredmények (2013)

mk7ve150.pngRemekül indult a szezon, már ami a légiósaink teljesítményét illeti, hiszen az elmúlt hétvégén több remek produkció is fűződik labdarúgóinkhoz. Gulácsi Péter bemutatkozhatott a Salzburgban, Vadócz Krisztián és Szabics Imre góllal hálálta meg edzőjük bizalmát, Stieber Zoltán pedig győztes meccsen van túl, a magyar támadó jól játszott, voltak remek megmozdulásai. Mondhatni tehát, hogy Légiósainknak voltak szép momentumai ezen a hétvégén. Sok ilyet szeretnénk!

AUSZTRIA
T-Mobile Bundesliga

szabics_htn.pngWacker Innsbruck - Sturm Graz 2-2 (0-0)
A hazaiak kapuját Sáfár Szabolcs védte, a vendégeknél Szabics Imre kapott szerepet, aki a kispadon kezdett, ám a 39. percben megkapta a lehetőséget, majd a 60. percben Sáfárt kicselezve megszerezte a vezetést a Sturmnak. Az Innsbruck fordított, majd Schilling öngóljának köszönhetően a graziak ponttal távozhattak.

Wiener Neustadt - Salzburg 1-5 (1-2)
Gulácsi Péter új szerzemény a salzburgiaknál, és mindjárt az első meccsen megkapta a lehetőséget, amivel élt is szépen a fiatal magyar kapus. Egy gólt sajnos bekapott, viszont voltak bravúrjai is, egyet itt láthatunk az alábbi videón.

BELGIUM
Belga Szuperkupa
Anderlecht - Genk 1-0 (1-0)
Köteles végig a pályán volt az elveszített kupameccsen.Köteles László5.jpg

DÁNIA
Superliga
Odense - SönderjyskE 1-1 (1-0)
Vadócz Krisztián a 9. percben már góllal jelentkezett az új idényben, ám a győzelem sajnos nem jött össze az Odensének hazai közönsége előtt, hiszen a vendégek a 61. percben egalizálták az eredményt, ami a végéig meg is maradt. A magyar középpályás most 66 perc játéklehetőséget kapott.vadoczk.jpg

IZLAND
1. Deild

KA - Selfoss 4-3 (1-0)
Matus Sándor állt a KA kapujában, amely egy hétgólos meccsen tartotta otthon a három pontot. Matus idén mind a 12 bajnokin állta a rohamokat a KA kapujában.

LENGYELORSZÁG
Ekstraklasa
Ruch Chorzow - Lech Poznan 1-1 (0-1)
Lovrencsics Gergő 72 percet kapott, nem is árt neki a pihenés, hiszen hétközben még Európa Liga meccset is játszott a Poznan. 

NÉMETORSZÁG
Bundesliga 2.
St. Pauli - 1860 München 1-0 (0-0)
Az oroszlánosok kapuját immáron 133. alkalommal védte Király Gábor.kiraly.png

Greuther Fürth - Arminia Bielefeld 2-0 (2-0)
Stieber Zoltán végig a pályán volt a Fürthben, Korcsmár Zsolt azonban még nem volt kerettag.

OROSZORSZÁG
Premjer Liga
Dinamo Moszkva - Anzsi Mahacskala 2-1 (1-0)
Dzsudzsák Balázs még az elmúlt idényben összeszedett 4 meccses eltiltását tölti, ezért nem lehetett ott a pályán korábbi csapata, az Anzsi elleni bajnokin.

Rosztov - FK Krasznodar 2-2 (1-1)
Koman Vladimir nem fért be a Krasznodar keretébe...

SVÁJC
Sion - Zürich 0-0
Vanczák Vilmos a Sion alapköve fura módon csak a kispadon kapott helyet a 2. fordulóban is. NA majd talán legközelebb.