Anglia - Bajnok a Liverpool tartalékcsapata


Szép magyar sikert hozott az angol tartalékbajnokság nagydöntője: az Anfield Roadon a Liverpool Németh Krisztián góljával és gólpasszával 3–0-ra verte az Aston Villát. Gulácsi Péter védett a bajnokságot nyerő Pool tartalékban, Simon András a kispadon ült.
A meccset az Aston Villa kezdte jobban, de mégis a „vörösök” szerezték meg a vezetést: Jordy Brouwer perdítésével Németh Krisztián lépett ki, és lőtt a hosszú sarokba.A házigazdák ezután átvették a játék irányítását, Brouwer és Flynn is helyzeteket hagyott ki.Az 57. percben Gulácsi szemmel verte Salifou távoli bombáját, mely a keresztlécről vágódott vissza.A 66. percben aztán a Pool eldöntötte a találkozót: Németh gólpasszából Brouwer duplázta meg az előnyt. A 76. percben Lucas Leiva gólja már csak hab volt a tortán: az Anfieldre kilátogató 7580 néző bajnokságot ünnepelhetett – még ha csak a „tarcsiét” is.

A Liverpool hivatalos oldalán Némethet választották a mezőny legjobbjának. A "vörösök" 2000 óta először nyertek tartalékbajnokságot.

Címkék: anglia, németh, gulácsi