Championship: Négy magyar a legjobb százban

Az angol másodosztályban szereplő labdarúgók teljesítményét az Actim Index-szel mérik. A heti és havi ranglista után a szezon végeztével kész az éves is, a legjobb száz között négy magyar légióst is találunk Halmosi, Gera, Buzsáky és Tímár személyében.

A legjobb magyar a listán Halmosi Péter. A Plymouth szélsője a 29. helyet szerezte meg, ennél jobbat csapatából senki nem tud felmutatni. A középpályás szépen termelte a gólokat és a gólpasszokat az idénysorán, ezen kívül az is a malmára hajtotta a vizet, hogy nagyon kevés mérkőzést kellett elmulasztania sérülés vagy eltiltás miatt.

Halmosi négy hellyel előzi meg a bajnoki címet szerző Gera Zoltán-t, aki a 33. a listán. A West Brom légiósa az évad során sokszor áldozatul esett Tony Mowbray menedzser rotációs politikájának, valamint a hajrára lendült be igazán. A válogatott kapitányának csapattársai közül Kevin Phillips található a legelőkelőbb pozícióban, a másodikban.

A Queen’s Park Rangers magyarja, Buzsáky Ákos is tagja az illusztris társaságnak, a londoniak játékmestere az 52. helyet foglalja el. A középpályás télen váltott klubot, de első csonka szezonja alatt is tízszer be tudta venni az ellenfelek kapuját, így oroszlánrésze volt abban, hogy az együttes a kiesőhelyeket elhagyva a biztos középmezőnyben végzett.

Tímár Krisztián, a Plymouth súlyos fejsérülést szenvedett védője is felfért a listára, az utolsó fordulókban a csapatkapitányi karszalaggal is megtisztelt bekk a 85. helyet tudhatja magáénak. Egyszeres válogatottunk a szurkolók egyik legnagyobb kedvence angol pályán is ritkán látható keménysége, önfeláldozó játéka miatt.

Az év legjobb játékosa a számok szerint a feljutó Stoke City futballistája, Liam Lawrence lett.

(www.pepsifoci.hu)

Címkék: anglia