Kádár az A-válogatott után a Szarkák nagycsapatában is debütálhat

A télen Zalaegerszegről Newcastle-be igazoló Kádár Tamás a felnőtt csapattal készül és teljesítményének köszönhetően immár Erwin Koeman keretének is a tagja. A 18 éves középső védő készülhet Görögország és Horvátország ellen, de jövőre már a Premier League-ben is számítana rá Kevin Keegan menedzser. Kádár Tamással a helyi lapok is kiemelten foglalkoznak, és az utánpótlás bajnokság után a felnőttek közé is bekövetelik a játékost.

"Keegan segítőkész és nagyon kedves velem" – jellemezte a menedzsert Tamás legutóbbi interjújában. – "Tudom, hogy milyen szerencsés helyzetben vagyok, az angol futball egyik legnagyobb tekintélyétől tanulhatok. Nagyszerű játékos volt és edzőként is sikeresnek számít – mindennap csodálatos együtt dolgozni vele. "
Kádár még vár a Newcastle-beli Premier League-premierjére, de a szakértők szerint jövőre már a felkészülési meccseken pályára futhat a Szarkák mezében, utána pedig nem lesz megállás.
- "Az angolom napról-napra fejlődik, egyre jobban megértetem magam a többiekkel, ez pedig a játékomban is előrelépést jelent. Édesapám hat hetet töltött nálam a közelmúltban és remélhetőleg nyáron a barátnőm is meglátogat. Most fejezi be az iskolát és amikor nyáron hazamegyek, már vele együtt jövök vissza Angliába. Profi kosárlabdázó és úgy döntöttünk, hogy keresünk neki Newcastle-ben vagy környékén egy csapatot, mert itt szeretné folytatni a pályafutását."
(www.pepsifoci.hu)

Címkék: kádár, válogatott