Huszti ultimátumot kapott Hannoverben?


Még mindig nem lehet tudni semmit Huszti Szabolcs jövőjével kapcsolatban. Bár már csak egyetlen forduló van hátra a német bajnokságból, a magyar középpályás nem hajlandó nyilatkozni arról, hol folytatja pályafutását. Egy helyi lap szerint válogatott játékosunk csak az időt húzza és már ultimátumot is kapott a vezetőktől.

A hannoveri lap munkatársai szerint jó lenne, ha Huszti a szerződéshosszabbítás ügyében is olyan határozott lenne, mint a büntetők végrehajtásában, hiszen talán az egész Bundesligában nincsen magabiztosabb lövő nála. Általában nem hibázik a pontról, ha pedig mégis (mint a hétvégén), befejeli a kipattanót. Ami a jövőjét illeti, teljes viszont a bizonytalanság. – Döntöttem – kezdte Huszti sokat sejtetően, majd lehűtötte a kedélyeket. – Úgy döntöttem, hogy nem beszélek a jövőmről. Nem nekem kell tárgyalni, az az ügynököm feladata.
Az újság szerint Huszti magatartásával mindössze az időt próbálja húzni, klubja, a Hannover viszont megkezdte a nyomásgyakorlást a szélsőre. A hírek szerint a Cottbus elleni találkozó előtt a légiós ultimátumot is kapott, ezt azonban a hannoveri vezetők cáfolták. – Tény, hogy nagyon szeretnénk Szabit itt tartani, de nincs semmiféle nyomás a klub részéről irányába – nyilatkozta Christian Hochstätter, a 96 sport igazgatója.
A HAZ úgy tudja, még a hétvégi bajnoki előtt tárgyalóasztalhoz ül Huszti képviselője a Hannover vezetőivel, ahol a klub fizetésemelést kínál a futballistának, méghozzá egy olyan összeget, mely megfelel a csapatnál betöltött szerepének. Korábban többször lehetett arról olvasni, hogy a magyar tűzzel-vassal szeretne több pénzt kicsikarni, ám ez Huszti szerint nem felel meg a valóságnak. – Ennek semmi alapja. Úgy állítanak be, mintha csak a pénz számítana nekem. Ez egyszerűen nem igaz – mondta ezzel kapcsolatban a középpályás, aki azt is hozzátette, ugyan a kereset is fontos, de vannak más, döntő szempontok is, melyeket figyelembe vesz.
Hannoverben egyelőre tehát nem tudják, mi lesz a szurkolók egyik kedvencével, az amúgy gyakran találgatásokba bocsátkozó elnök sem tudott semmi érdemlegeset mondani, mindössze annyit, hivatalosan senki nem kereste meg a klubot Huszti ügyében. A válogatott labdarúgó ezzel kapcsolatban árult el semmit, és árnyaltan jelezte, nem kíván többet az ügyről beszélni. – Ez most abszolút nem fontos, a lényeg, hogy megverjük a Cottbust, hiszen van törleszteni valónk ellenük és a szurkolók felé is – utalt az őszi 1-5-re és a múlt heti, brémai 1-6-ra a bal lábas futballista, majd mosolyogva hozzátette. – 2009 nyaráig szól a szerződésem, szóval azt hiszem, még ráérek.

Címkék: huszti