Juhász Belga kupagyőztes

Bár kétszer is hátrányba került a Gent ellen, az RSC Anderlecht végül 3-2-re megnyerte a Belga Kupa döntőjét és kilencedik alkalommal teheti a vitrinbe a második legrangosabb belga trófeát. Juhász Roland társai fináléban aratott sikerét csak a lelátóról nézhette végig, mivel eltiltását töltötte.
1994 óta hiába vártak a királyi klub hívei arra, hogy kedvenc csapatuk elhódítsa a Belga Kupát. A Gent elleni döntő előtt mindenki az Anderlechtet tartotta esélyesebbnek, talán éppen ezért, illetve a hosszú kupa-böjt miatt görcsösen kezdett a belga rekordbajnok és hat perc utána hátrányba került, Foley talált a kapujukba. A gól után ébresztőt fújt a brüsszeli együttes, két perccel később Polak révén egyenlítettek a lila-fehérek. A 33. percben újfent az KAA Gentnél volt azonban az előny, a villámgyors Olufade révén, a félidőben tehát úgy tűnt, az Anderlecht nem tudja megtörni a közel másfél évtizedes “kupa-átkot”.
Egészen a második félidő közepéig hiába támadtak többet a fővárosiak, a Gent tartotta magát, sőt, veszélyes ellentámadásokra is futotta az erejéből. Aztán a 71. és a 73. percben az Anderlecht eldöntötte a mérkőzés és a kupa sorsát: előbb Boussoufa, majd Gillet talált a hálóba, így a fővárosiak megfordították az eredményt és kilencedszer hódították el a Belga Kupát.
Juhász Roland eltiltása miatt csak a lelátóról szurkolhatott a társaknak, de mivel tevékeny részese volt a lila-fehérek menetelésének, természetesen kupagyőztesnek mondhatja magát.
KAA Gent – RSC Anderlecht 2-3 (Juhász Roland nem játszott)
Gól: Foley 6., Olufade 33., illetve Polak 7., Boussoufa 71., Gillet 73.
Pepsifoci

Címkék: juhász