U19: Ma kezdődik a tánc


Hétfőn Székesfehérváron a Magyarország - Litvánia (18 óra) és Tatabányán a Portugália - Ciprus (16.30) mérkőzésekkel megkezdődik az U19-es korosztály júliusi, csehországi Európa-bajnokságát (a 8 résztvevő között van már a házigazdákon kívül Bulgária együttese) megelőző utolsó selejtező a 2-es csoportban.
Sisa Tibor, csapatunk szövetségi edzője a vasárnap esti technikai értekezletet megelőzően kijelölte szűkített, 18 fős keretét.
Az U19-es válogatott kerete:
Gulácsi Péter (Liverpool), Pokorni Péter (Paks) - kapusok;
Szekeres Adrián (MTK Budapest), Simon Ádám (MTK Budapest), Debreceni András (Kecskemét), Lengyel Dániel (MTK Budapest), Kádár Tamás (Newcastle United), Présinger Ádám (Integrál DAC), Busai Attila (MTK Budapest), Gál András (MTK Budapest), Búrány Zoltán (Tisza Volán), Nagy Olivér (PMFC-Pécs Plaza), Nikházi Márk (MTK Budapest), Koman Vladimir (Sampdoria), Szabó László (MTK Budapest), Gosztonyi András (MTK Budapest), Németh Krisztián (Liverpool), Simon András (Liverpool) - mezőnyjátékosok.

A magyarok vasárnap délelőtt költöztek át Tatáról Mórra, s a késő délutáni órákban mindhárom meccsük színhelyén, Székesfehérváron lesz edzésük. Sisa Tibor ezután dönti el, hogy - tekintettel az elmúlt napok sérüléshullámára - kikre számíthat a hétfői nyitó találkozón.
A házigazdák mellett a litvánok is Móron laknak, míg a portugálok és a ciprusiak - már mindenki megérkezett Magyarországra - Székesfehérváron foglalták el szálláshelyüket.
Az Eb-selejtező - amelynek végén a csoportgyőztes készülhet a kontinenstornára - valamennyi találkozóját ingyenesen tekinthetik meg a szurkolók.

Az U19-es Eb-selejtező elitkörének műsora:
Május 19., hétfő
Portugália - Ciprus
Tatabánya 16.30 óra
Magyarország - Litvánia
Székesfehérvár, 18 óra
Május 21., szerda
Litvánia - Portugália
Tatabánya, 16.30 óra
Magyarország - Ciprus
Székesfehérvár, 18 óra
Május 24., szombat
Portugália - Magyarország
Székesfehérvár, 16.30 óra
Ciprus - Litvánia
Tatabánya, 16.30 óra

(mlsz.hu)

Címkék: u-19