Vadóczék klubcsúccsal jutottak az UEFA Kupába

A hazai 6-0 után idegenben is győzött a Breda ellen a Vadócz Krisztiánt és Babos Gábort foglalkoztató NEC Nijmegen, így ősszel megéretheti magát az UEFA Kupában. A piros-zöldek feltették a koronát tavaszi szereplésükre, a sikerrel új klubcsúcsot állítottak fel, hiszen zsinórban kilencedik mérkőzésüket nyerték meg.
A hazai pályán aratott 6-0-ás győzelem után csak formalitás volt a visszavágó, ennek ellenére volt miért küzdenie a Nijmegennek, hiszen egy esetleges győzelemmel a csapat beírhatta magát a klub történelemkönyvébe. Soha nem volt még ugyanis arra példa, hogy a NEC zsinórban kilenc tétmérkőzésen győztesen hagyta el a pályát, a csúcsot az 1993/94-es gárda tartotta hat bajnoki és két kupasikerrel.
Mindhárom magyar a kezdőcsapatban kapott helyet, hazai oldalon Fehér Csaba, a vendégeknél Vadócz Krisztián végigjátszotta a találkozót, míg Babos Gábort a 79. percben cserélte le edzője. A Breda légiósa sárga lappal vétette észre magát, míg a NEC két magyarjának ismét komoly szerepe volt abban, hogy a látogatók megúszták kapott gól nélkül a kirándulást.
A találkozó egyetlen gólját Jeremain Lens szerezte a 60. percben, így a NEC idegenben is legyőzte a sárga-feketéket és megdöntötte a klubrekordot. A sikernek köszönhetően ősztől az UEFA Kupában szerepelhet a decemberben még kiesőhelyen álló nijmegeni együttes.
A mai nap folyamán az is eldőlt, hogy nagy meglepetésre nem az Ajax, hanem a Twente képviselheti a PSV mellett Hollandiát a Bajnokok Ligájában, az amszterdamiak csak az UEFA Kupában állhatnak rajthoz.
NAC Breda – NEC Nijmegen 0-1 (Lens 60.) (Babos Gábort a 79. percben lecserélték, Vadócz Krisztián ill. Fehér Csaba végigjátszották a meccset)

Címkék: fehér, vadócz, babos