Kisorsolták az U-19 EB csoportbeosztását




Vasárnap este Prágában megtartották a júliusi U19-es EB csoportjainak sorsolását.

Együttesünk Németország, a címvédő Spanyolország és Bulgária társaságában az A-jelű kvartettbe került, a B-csoportba Csehországot, Angliát, Görögországot és Olaszországot sorsolták.

A mieink Prágában játszanak majd, a B-csoport meccseit pedig Liberecben rendezik.

A mérkőzésnapok: július 14., 17. és 20.

- Nagyon régóta szerettünk volna kikerülni az Eb-re, és most itt is vagyunk - nyilatkozta honlapunknak Sisa Tibor, az U19-es válogatott szövetségi edzője,
aki Brünyi Béla technikai igazgató társaságában jelen volt a sorsoláson.

- A döntőben természetesen már nincs könnyű ellenfél, ezért felesleges lenne arról elmélkedni, jó-e nekünk a csoportbeosztás. Folyamatosan fejlődve jutottunk el idáig, és az Eb-n újabb lépést szeretnénk tenni előre. Elsőszámú célunk az, hogy kijussunk a jövő őszi, egyiptomi világbajnokságra, ehhez a csoport első három helyének valamelyikén kell végeznünk.
Ellenfeleink közül Bulgáriát és Németországot ismerjük, hiszen előbbivel ősszel, utóbbival pedig márciusban játszottunk.
Erős gárdák, ahogyan az egyik favorit, Spanyolország is, a továbbjutáshoz a fináléban már sok minden kell, természetesen szerencse is. Felkészülünk legjobb tudásunk szerint, aztán meglátjuk, mire leszünk képesek.

Válogatottunk mérkőzései az EB-döntőben:

Július 14, hétfő, Zsizskov, 17. 30 Bulgária - Magyarország

Július 17., csütörtök, Pribram, 18. 00 Spanyolország - Magyarország

Július 20., vasárnap, Pribram, 20. 00 Magyarország - Németország

Címkék: u-19