Szezonvégi értékelő 2. rész

Felemásan lehet értékelni a külföldön szereplő magyar futballisták teljesítményét a 2007-2008-as idényben. Papíron ugyan rosszabbak lettek az eredmények, hiszen míg tavaly öt, addig idén csak két bajnoki címnek örülhettek légiósaink, ám az egyéni teljesítményeket illetően akadt pár kifejezetten biztató jel is.

A francia pontvadászatban megint akadt egy magyar focista Szélesi Zoltán személyében, aki kevéssel az idény rajta után igazolt az RC Strasbourgba.
A gall bajnokság újoncának eleinte jól ment a Ligue 1-ben, de tavasszal teljesen összeomlott a gárda, és végül kiesett az élvonalból, vagyis Szélesi döntése nem bizonyult a legjobbnak - főleg, hogy a bajnokság közben többször is teljesen érthetetlenül kikerült a kezdők közül. Azért 22 meccsen így is szerepelt...

Sajnos az olasz élvonalban sem volt magyar focista, mivel az előző idényben pár meccsen bevetett Koman Vladimir ezúttal nem kapott lehetőséget a Sampdoriánál. Filkor Attila sem játszott az FC Internazionaléban, viszont máshol igen, elvégre a télen kölcsönadták őt a másodosztályú Grossetónek, ahol végre bemutatkozhatott bajnokin is - a magyar nagyválogatottban ez már korábban sikerült neki.

A Serie B egyébként is feltöltődött a honfitársainkkal, még ha többségük számára nem is jött be a váltás, legalábbis abból a szempontból, hogy keveset játszottak. Így járt Kenesei Krisztián az Avellinóban, Rajczi Péter a Pisában vagy Bognár Zsolt a Frosinonéban, míg a bresciai duó, Vass Ádám és Feczesin Róbert inkább tavasszal került ki a kezdőből - miután klubjuk eurómilliókat költött arra, hogy megerősítse a keretet.

Spanyolországban sem az első-, sem a második vonalban nem volt honfitársunk, a harmadikban viszont igen. Ez nem is érdemelne egy mondatnál többet, ha nem tudnánk, hogy Szalai Ádám a Real Madrid tartalékjai között kergette a labdát...
A támadó, aki a VfB Stuttgarttól került a királyi gárdához, a madridi fiatalok között inkább kiegészítő embernek számított, de azért többnyire csereként bevetve 28 találkozón játszott, és szerzett négy gólt, ami elég lehet ahhoz, hogy kölcsönadják egy másodosztályú klubnak, ami mindenképpen előrelépés lenne számára.
Forrás: origo

Címkék: értékelő