Gera Zoltán meghozta a nagy döntést: a Fulhamban folytatja pályafutását


Gera Zoltán jövője nem kétséges többé, a magyar válogatott futballista a Fulhamben folytatja pályafutását – legalábbis ezt adta hírül a West Bromwich Albion hivatalos honlapja. A birminghami csapat menedzsere, Tony Mowbray elmondta, nagyon sajnálja, hogy Gera távozik, de nem tudtak olyan ajánlatot tenni, ami megfelelő lett volna. A mester hozzátette, az egész klub nevében sok szerencsét kíván a magyar válogatott középpályásnak.
Gera Zoltán a West Bromwich Albion hivatalos honlapja szerint döntött a jövőjéről, elhagyja jelenlegi csapatát, és a Fulhamban folytatja pályafutását.
Tony Mowbray, a csapat menedzsere elmondta, megpróbálták megtartani a kiváló játékost, de a magyar válogatott középpályás a távozást választotta.
„Megtettük, amit csak lehetett, hogy megtartsuk Gerát, de nem tudtunk jobb ajánlatot kínálni neki” – mondta Mowbray.
„Sok szerencsét kívánunk Zoltánnak pályafutása folytatásához. A klub összes alkalmazottja nagyra értékelte a pályán belül és kívül mutatott profi hozzáállását” – tette hozzá a mester.
„De az élet megy tovább, ahogy tavaly nyáron is tettük, idén is előre tekintünk, és új játékosokat keresünk a csapat erősítéséhez” – jelentette ki a menedzser.
Gera 2004 nyarán igazolt a West Bromhoz a Ferencvárostól, az angol csapatban 155 alkalommal lépett pályára, és ezalatt 25 találatig jutott.
Gera Zoltán neve több csapatnál is felmerült az utóbbi hetekben. A legtöbb figyelem a Premier League-es csapatok irányából érkezett, de a portugál Benfica, és a skót Celtic is élénken érdeklődött a magyar futballista iránt.
Az angol élvonalbeli klubok közül az ötödik helyen végző Everton, valamint a Middlesbrough, a Bolton és a Wigan is szerette volna leigazolni Gerát, de a Portsmouth és az Aston Villa érdeklődéséről is lehetett hallani.
A Fulham a 17. helyen zárta a 2007–08-as idényt a Premier League-ben. A magyar középpályás új edzője Roy Hodgson lesz, akivel az angol csapatnak sikerült elkerülnie a kiesést az első osztályból.
Gera új klubja azonos számú pontot gyűjtött, mint a kieső Reading, de jobb gólkülönbségének köszönhetően bennmaradt a Premier League-ben.
Forrás: Nemzeti Sport

Címkék: gera