Koman Vladimir: Akár Európa-bajnokok is lehetünk!

Elkezdődött a visszaszámlálás: jövő szerdától már edzőtáborban készül U19-es válogatottunk a július 14-én, tehát alig négy hét múlva kezdődő csehországi Európa-bajnokságra. Az mlsz.hu most induló sorozatában a Sisa Tibor által vezetett együttes kulcsjátékosait szólaltatja meg. Elsőként természetesen a csapatkapitány, Koman Vladimir nyilatkozott a honlapnak, s nem titkolta derűlátását: "Akár Európa-bajnokok is lehetünk!"

- Jól vagy? Rendbejött már a bokasérülésed, ami a májusi elitkör idején még elég sok kellemetlenséget okozott?

- Teljesen rendben vagyok, és bár a szabadságomat töltöm itthon, azért rendszeresen elvégzem azokat a feladatokat, amelyekkel klubom, a Sampdoria elengedett…
- Meddig?

- Július tizenötödikéig.
- Ez a dátum éppenséggel ütközik az EB tizennegyedikei, bolgárok elleni nyitómeccsével. Lehet szó egy, vagy optimális helytállást feltételezve akár kéthetes hosszabbításról?

- Természetesen, minden további nélkül. Bár az alapozást így ki kell hagynom, de Olaszországban nem leszek ezzel egyedül, mert az ottani tizenkilencévesek is bejutottak az EB-döntőbe.

- Milyenek az esélyeink?

- Jók! Nem kell tartanunk senkitől, ráadásul a bolgárokkal és a németekkel nemrég játszottunk, ismerjük őket. Anélkül, hogy bárkit is lebecsülnénk, mindenkit megverhetünk.

- Vagyis?

- Optimális esetben akár Európa-bajnokok is lehetünk, benne van a lehetősége ennek a bravúrnak ebben a csapatban.

- Összességében kéthetes, három részletben sorra kerülő, kiadós edzőtáborozással készültök majd az EB-re, plusz lesz két edzőmeccs is. Elég ez ahhoz, hogy már az első mérkőzésen jó formában legyetek?

- Biztos vagyok benne! Már csak a jó folytatás érdekében is, hiszen az idei évemmel eddig kimondottan elégedett lehetek: megnyertük a Sampdoriával a Primavera-bajnokságot, azaz a második csapatok vetélkedését, a döntőben az Intert vertük 3-2-re, aztán jött a májusi siker itthon az U19-es válogatottal…

- És? Maradsz a Sampdoriánál, ha úgy alakul, akkor a második csapatban?

- A szerződésem 2012-ig szól, de még nem tudom. Korábban ugyan szóhoz jutottam az első csapatban is, de aztán sorra jöttek a sztárok, most is jó néhány nagy név leigazolásáról hallani, lehet, hogy jobb volna, ha kölcsönadnának. De ez ügyben még semmi nem dőlt el, a menedzserem tárgyal, én meg várom tőle a híreket. Meg a jövő heti találkozást a fiúkkal, akikkel egyelőre csak telefonon tartjuk a kapcsolatot, ami arra azért elég, hogy tudjak róla: ők is ugyanolyan bizakodóak az EB-szereplésünket illetően, mint én.

Címkék: koman