Hollandiába igazolhat az Újpest védője

A holland bajnokság hivatalos honlapja, az eredivisie.nl szerint a Sparta Rotterdam együttesében folytathatja pályafutását Vermes Krisztián, az újpest fiatal védője. A hírt a kisebbik rotterdami klub hivatalos honlapja is megerősíti, kiemelve, hogy Vermes kölcsönbe érkezhet Hollandiába, de a hollandok a kölcsönadás lejárta után opciós joggal élhetnek a játékos megvásárlására.


A Sparta hivatalos honlapja szerint a két együttes között már megszületett az egyezség Vermes klubcseréjét illetően, melynek értelmében a lilák 23 éves védője már Hollandiában kezdi a 2008/2009-es idényt, és amennyiben megfelelő teljesítményt nyújt, a Sparta opciós joggal élhet szerződésének meghosszabbítására.
A Sparta honlapjának információi szerint vermes július 6-án utazik Rotterdamba, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, hogy aztán megkezdhesse a felkészülést újdonsült csapatával. A piros-fehér együttes internetes portálja megemlíti még, hogy a 23 éves Vermes ezidáig 86 találkozón szerepelt újpesti színekben és kétszer a válogatott mezét is magára ölthette.
A Spartánál igen jól értesültek Vermesről, hiszen közlik, hogy a játékos jobb oldali és belső védőként, valamint védekező középpályásként is bevethető.
Vermes klubcseréjének lehetőségét az Újpest sportigazgatója, Sallói István is megerősíti.- El kell mondanom, hogy kedvező ajánlatot kaptunk a Sparta Rotterdam csapatától Vermes Krisztián ügyében, akit a holland klub egy évre kölcsönvenne. Játékosunknak július 6-án orvosi vizsgálaton kell megjelennie, és nagy valószínűséggel csatlakozik majd a rotterdami csapathoz - mondta a szakember az ujpestfc.hu-nak.
Forrás: pepsifoci.hu

Címkék: hollandia, vermes