U19-es Eb: Szoros vereség a németektől, az olaszokkal játszunk az elődöntőben


Csoportmásodikként jutottunk az elődöntőbe, miután U19-es válogatottunk 2-1-es vereséget szenvedett Németországtól. Német vezetés után együttesünk gólját egy remek fejessel Simon András szerezte, ám ellenfelünk tudott újítani. Az elődöntőben Olaszországgal játszunk majd szerdán 17.30-kor.

A találkozón Sisa Tibor szövetségi kapitány több kulcsemberét is pihentette a mérkőzésen. Nem lépet pályára Németh Krisztián, Gulácsi Péter, Koman Vladimir, Nagy Olivér, Korcsmár Zsolt és Gosztonyi András sem.
Jobban kezdtek a németek, akik már az első percben kétszerveszélyeztettek, de Pokorni mindkétszer bravúrral hárított. Ezután továbbra is fölényben játszott ellenfelünk, Bender fejese sem volt veszélytelen. Negyedóra elteltével aztán feljöttünk, kiegyenlítetté vált a mérkőzés.
A 35. percben vezettük a legveszélyesebb támadásunkat: a harcos Szabó élesen középre lőtt, Simon elől az utolsó pillanatban mentett a német kapus.
Majd szinte azonnal az ellentámadásból megszerezték a vezetést a németek: a 36. percben egy beadást Reinartz fejelte a kapuba, Pokorniban ugyan majdnem elakadt a labda, de már csak a gólvonal mögül tudtunk tisztázni.Csapatunkból még az igencsak aktív Simon veszélyeztetett egy kemény lövéssel, de az eredmény nem változott, 1-0-s német vezetéssel mentek pihenni a csapatok.
Fordulás után is folytatódott a kiegyenlített játék, az 53. percben majdnem kiegyenlítettünk: Simon csodaszép mozdulattal, bal sarokkal helyezte a kapura a labdát, Zieler bravúrral védett. Pár perccel később Bender kemény lövésébe lépett bele remekül Lengyel az utolsó pillanatban.
A 74. percben aztán sikerült az egyenlítés: a magyar csapat legjobbja, Simon egy gyönyörű fejessel alakította 1-1-re az eredményt.Csak három percig örülhettünk, mert Risse bombagólja után ismét a németeknél volt az előny. A legközelebb az egyenlítéshez Busai volt, aki Simon remek passza után lőtt, de a védők közbeléptek.
A hajrá ismét a németeké volt, de az eredmény már nem változott, így Horst Hrubesch csapata 2-1-re nyert. Tartalékosan felálló együttesünknek voltak biztató periódusai, de reálisan nézve megállapítható, hogy a németek összességében megérdemelték a szoros győzelmet.
Csapatunk így szerdán fél hatkor Olaszországgal találkozik az elődöntőben, a németek pedig a csehekkel játszanak.
Magyarország-Németország 1-2 (0-1)
Forrás: pepsifoci.hu

Címkék: u-19