Ferenczi István hazajön Angliából, és a Ferencvárosban folytatja

A Barnsley hivatalos internetes oldala kész tényként közli, hogy a csapat csatára, Ferenczi István elhagyja a klubot, és a Ferencvároshoz szerződik. A zöld-fehér klub egyelőre nem erősítette meg az információt.

Az angol másodosztályban szereplő együttes honlapján elbúcsúztatják a magyar csatárt, és hozzáteszik, Ferenczi napokon belül aláír a magyar másodosztályban szereplő Ferencvároshoz.
"Istvánnak mindig az volt a vágya, hogy szerepelhessen a legnépszerűbb magyar klubban, és nem állhattunk az útjába, hogy ez az álma megvalósuljon" – mondta Simon Davey menedzser a klub hivatalos portálján.
Davey mondatai némileg álságosnak tűnhetnek, hiszen ő volt az, aki májusban átadólistára tette a magyar légióst négy társával egyetemben.
"István sokat tett a klubért, és jelentős szerepe van a legutóbbi két szezonban elért eredményekben. Mindannyian sok sikert kívánunk neki a jövőben" – búcsúztatta el magyar játékosát a szakvezető.
Az angol klub nem hozta nyilvánosságra, hogy mennyit kasszíroz (ha kasszíroz egyáltalán...) a Fraditól a 30 éves válogatott labdarúgó játékjogáért.
A Barnsley szerint tehát Ferenczi az NB II Keleti csoportjában ragadó Ferencvárosnál folytatja a pályafutását, és ez tulajdonképpen nem is meglepő, hiszen az már hetek óta ismert volt, hogy a zöld-fehérek szeretnék megszerezni a remek felépítésű támadót, és ajánlatot is tettek érte.
A csatár a 2006–07-es szezon félidejében írt alá a Barnsleyhoz, és 58 mérkőzésen 12 gólt szerzett a klub színeiben. Ferenczinek a szezon lezárulta után egyébként svédországi ajánlatai is voltak, és a Championshipbe tavasszal feljutott Nottingham Forest is érdeklődött iránta.
Ferenczinek a Fradi lesz a tizedik profi csapata, Magyarországon korábban Győrben, Zalaegerszegen, az MTK-nál, a Vasasnál és Debrecenben futballozott, légiósként pedig megfordult Németországban (Osnabrück), Bulgáriában (Levszki Szófia) és Törökországban (Rizespor) is.

Címkék: ferenczi