Lőw: Visszatérő hiba a szünet előtti kihagyás

Az apaság előtt álló Lőw Zsolt kezdőként lépett pályára a Montenegró elleni, 3-3-as döntetlen hozó barátságos mérkőzésen. A Bundesligában játszó védő a pepsifoci.hu kérdéseire válaszolva kicsit már előretekintett a dánok elleni VB-selejtezőre, valamint a klubja előtt álló szezonra is.

– Voltak pozitívumok, és sajnos negatívumok is mai találkozón, hogy melyik volt többségben, azt nem tudom eldönteni. Az elején jól kezdtük, elég kevés lehetőséget hagytunk Montenegró válogatottjának, de sajnos megint a félidő utolsó percében sikerült egyenlíteniük, amire oda kell figyelnünk a közeljövőben, hiszen ez egy visszatérő probléma nálunk. A szünet után nem azt játszottuk, amit szerettünk volna, ez csalódás volt számomra. Az viszont mindenképpen örömteli, hogy hátrányból kétszer is föl tudtunk állni, és az utolsó percekben ki tudtunk egyenlíteni. Tudtuk, hogy egyénileg rendkívül képzett játékosok alkotják a montenegróiak keretét, de arra azért nem számítottunk, hogy csapatként ilyen jól összeszokott társasággal lesz dolgunk, ezzel kicsit megleptek minket. Kijött a technikai tudásuk egy-egy megmozdulás alkalmával, néha tényleg klasszis megoldásokat mutattak be. Összességében elmondható, hogy egy jó mérkőzésen értékes döntetlent értünk el – foglalta össze az összecsapást a Hoffenheim együttesében játszó hátvéd, majd a védelem bizonytalankodásainak okait is boncolgatta.
– A védekezésünkön muszáj javítanunk, csiszolnunk, ki kell elemeznünk a hibákat. A dánok elleni selejtező előtt több időnk lesz, hiszen akkor majd egy hetet tudunk együtt tölteni. Tény, hogy ma este többet hibáztunk, mint az elmúlt mérkőzéseken, de inkább csak a második félidőben akadtak védelmi megingásaink, ami a fáradtság számlájára is írható, nem koncentráltunk megfelelően – mondta el véleményét hátsó alakzatunkról a Hoffenheimnél légióskodó labdarúgó, aki klubja Cottbus elleni, hétvégi sikerét darázscsípés okozta allergiás tünetek miatt kénytelen volt kihagyni. A játékos kitért a klub háza táján megfogalmazott elvárásokra is.
– A kimondott terv a biztos bentmaradás, az hogy ne kelljen mindvégig a kiesés ellen harcolnunk, és az utolsó fordulókig reszketni. Ha egy esetleges jobb helyezés efölött még kijön, az már csak plusz. Tavaly, a feljutás évében 27 bajnokin pályára léptem, amikor egészséges voltam, az összes mérkőzést végigjátszottam, ennek ellenére még sincs bérelt helyem a kezdőben. Aki külföldi klubban szerepel, az tudja, hogy óriási a konkurencia, a Hoffenheimnek nagyon erős a kerete, a 11 védőnkből csak 4 játszhat. Mindig a pillanatnyi forma dönt, ha valaki egy orrhosszal előbbre tart a másiknál, akkor várni kell, hogy ő hibázzon, és a helyére lehessen kerülni. Tehát egyáltalán nem egyértelmű, hogy ezt a szezont is végig fogom játszani, de persze mindent meg fogok érte tenni – zárta optimistán Lőw, aki már nagyon készül az apaszerepre.

Forrás: pepsifoci.hu

Címkék: löw