Vaskó a Serie A-ba igazolhat

Olaszországi hírek szerint a másodosztályú Avellinóban egyre magabiztosabb és gólerősebb futballt bemutató Vaskó Tamás akár már a télen csapatot válthat, a válogatott hátvédet ugyanis kinézte magának a Serie A egyik kieső-jelöltje, a Reggina, melynek mindenképp szüksége lenne egy megbízható bekkre.

A Tutto Mercato szerint a 24 éves, korábban Újpesten futballozó Vaskónak komoly esélye van arra, hogy akár már a téli átigazolási szezonban klubot és osztályt váltson, hiszen a Serie A-ban egyelőre vergődő és gólmágnesként működő (a legtöbb kapott gól a Serie A-ban) Regginának nagy szüksége lenne egy stabilan védekező bekkre, aki az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát.

Az Újpestről kölcsönbe érkező Vaskó utóbbi két meccsén betalált az ellenfelek hálójába, ez, illetve erőtől duzzadó védőjátéka a jelek szerint már a olasz elitligában is felkeltette a figyelmet.

Bár az Avellino feltehetően nehéz szívvel adná tovább egyik legjobb formában lévő játékosát, a Tutto szerint Vaskó hamarosan fordított utat járhat be, mint jelenlegi csapattársa, Szatmári Lóránd, azaz Avellinóból Reggio Calabriába költözhet.

Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: vaskó