Werder: A fiatal magyar nem erősítés nekünk

Mint arról beszámoltunk, Futács Márkó személyében magyar tehetséget igazolt a Werder Bremen. A zöld-fehérek sportigazgatója, Klaus Allofs szerint hiba lenne erősítésként tekinteni az ifjú légiósra, hiszen a támadó képességei majd csak a távolabbi jövőben válhatnak a klub hasznára.

– Az elmúlt hónapokban többször megnéztük Márkót. Nagyon jó játékos lehet belőle, de egyelőre azért hiba lenne úgy tekinteni rá, mint erősítésre. Nem hinném, hogy egyből megragad az első csapatban – mondta a brémai vezető az újoncról, majd arra is kitért, akkor miért szerződtették.

– Tudtommal nem tilos tehetségeket igazolni. Kedvező feltételek mellett idehozhattuk, ha nem tesszük meg, máshová ment volna.
Futács dolgát nehezíti, hogy amellett, hogy az első csapatba rettentő nehéz lesz bekerülnie, csak azután léphet pályára a tartalékok között, hogy egy évet eltöltött Németországban. A Bild az ifjú csatárról megkérdezte Lisztes Krisztiánt is, a középpályás azonban nem tudott érdemi információval szolgálni az idehaza szinte teljesen ismeretlen labdarúgóról.

– Futács? Nem, nem ismerem.

A tehetség maga a hatalmas akadályok ellenére magabiztos, és önbizalomtól duzzad.

– Örülök, hogy a Werdernél lehetek. Célom, hogy bekerüljek az első csapatba – mondta a támadó a bulvárlapnak.

Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: futács