Lőw gólpasszt adott, Torghelle helyzetekig jutott

Lőw Zsolt és Torghelle Sándor is kezdőként lépett pályára együttese Bundesliga II-es találkozóján. Előbbi balhátvédként kapott szerepet, és egy gólpasszal is kivette a részét a 3-1-es sikerből, a támadó viszont ezúttal csak helyzetekig jutott a hazai pályán ikszelő Augsburgban.

Lőw Zsolt, úgy fest, gyorsan alapemberré vált a Mainz együttesében, a magyar légiós az Osnabrück elleni idegenbeli mérkőzésen ismét a piros-fehérek kezdőcsapatában kapott helyet. A bekk a védelem bal oldalán kapott helyet, és az egész mérkőzés alatt a tudósítások szerint remekül megoldotta a feladatát. Lőwnek a szívós védőmunka mellett felfutásokra is futotta erejéből. Az egyik előretörés gólt is hozott a vendégcsapatnak, a futballista remek passza után a védők csak belepiszkálni tudtak a labdába, az érkező Buckley pedig ballal a hálóba talált. A Mainz sikerével második a táblázaton, csak rosszabb gólkülönbségével szorul a listavezető Greuther Fürth mögé, igaz, a Freiburg mindkét együttest megelőzheti egy hétfői sikerrel.

Osnabrück – Mainz 1-3 (Manno 3. ill. Feulner 20., Buckley 32., Karhan 66. – 11-esből)

Torghelle csak helyzetekig jutott

Torghelle Sándor is természetesen kezdő volt az Augsburgban, a magyar válogatott támadó már a 14. percben eredményes lehetett volna, egy indítás után azonban egy méterrel elvétette a kaput. Az elszalasztott lehetőség megbosszulta magát, hiszen alig pár minutummal később előnybe került a Bundesliga II talán legjobb formában lévő együttese, a Duisburg. Az addig is fölényben játszó FCA nem zavartatta magát, ment tovább előre, és Hdiouad fejesével még a pihenő előtt kiegyenlített. Torghellének még akadt egy szöglet utáni lehetősége a második felvonás során, ám szerencsétlenül a kezére pattant a labda, így a győztes gól elmaradt. Szabics Imre a 90. percben lépett pályára csereként, a bajorok az iksznek köszönhetően továbbra is stabil tagjai a középmezőnynek.

Augsburg – Duisburg 1-1 (Hdiouad 39. ill. Heller 20.)

Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: szabics, torghelle, löw