Légiósaink az Európa kupában


Holnap rendezik az Európa Liga következő fordulójának odavágóját, melynek tétje már a csoportkörbe jutás lesz.
Persze ahhoz a visszavágókat azért még meg kell rendezni, de talán már látszani fog, hogy kik lesznek ott az elitben.
A forduló azért érdekes számunkra, mert 11 magyar légiós érdekelt még klubcsapatával az Európa Liga hadszínterén.

A párosítások:
• Nacional - Zenit
Huszti Szabolcs minden bizonnyal pályára fog lépni az orosz együttesben, a párharc esélyese az UEFA kupa győztes alakulat. Mind a magyar játékosunkat, mind az orosz egyletet feldobhatta a hétvégi Amkar elleni siker, ami hosszabb nyeretlenségi sorozatnak vetett véget, a rakkolósabb, munkás futballal előrukkoló luzitánok ellen kis szerencsével a három pontot is „kicsmpészhetik“ majd Husztiék.
• Bnei Jehuda - PSV
A PSV a hétvégén megszerezte első bajnoki győzelmét, ebben nagy szerepet játszott Dzsudzsák Balázs is, ha neki megy a csapat is tovább robog, nem fog lassítani az eindhoveni vonat. Most is győzelemre törnek Balázsék, ám a kép kissé torz az izraeliekkel szemben, négy Európa Ligás meccsüket négy győzelemmel tudták le, kapott góllal, így a hollandoknak egy taktikus játékkal kell készülniük, ahhoz, hogy már az első mérkőzés után ünnepelhessenek
• Bröndby - Hertha BSC
A dán alakulat mindig is veszélyes kupacsapat volt, Dárdai Paliéknak is fel kell kötni a gatyájukat, a berlinieknek nem lesz sétagalopp ez a meccs. Lucien Favre csapata, mintha egy picit leeresztett volna a rajtra, nehéz üzemi fokra melegedniük, de Dárdai Pali képes arra, mint az egyik csapat kapitány, hogy kellően feltüzelje az övéit, idegenben cél a minimum pontszerzés, otthon kívánják kiharcolni a továbbjutást a németek.
• Sion - Fenerbahce
A Vanczák Vilmost is soraiban tudó Sion vendégeként lép pályára az előző körben a Bp. Honvédot kiütő Fenerbahce. Viliék sem számíthatnak könnyed kilencven percre, a törökök ahogyan az előző körben, úgy most is az első mérkőzésen eldöntenék a továbbjutást, igaz idegenben a Stade Tourbillon ezt nehezebb lesz kivitelezni a félholdasoknak. A Sion a BL résztvevő Zürich ellen egy 3-3 –al hangolt, a mai meccsen is sok gólos összecsapás várható Güiza gólokkal, s remélhetőleg Vanczák remek védőmunkájával.
• Metalurg Doneck - Austria Wien
A hétvégén győzelemmel megvívott találkozón tért vissza a lilák kapujába Sáfár Szabolcs, még kérdéses, hogy Ukrajnában is ő kap szerpet az osztrákok ketrece előtt, de nagyobb eséllel pályázik a helyre, mint a 25 éves Almer, a rutin mellette szól. A Metallurg kellemetlen ellenfél főleg a Metalurkh stadionban, a bajnokságban nem sikerült a bolgár edző irányította csapatnak a rajt, most kárpótolnák a szurkolóikat, kemény küzdelemben a döntetlen kiharcolása is nagy tett lenne Sáfáréktól.
• Werder Bremen - Aktobe
A Werder a BL selejtezőből kpottyanó kazah bajnokkal futott össze, Fringsék számára nem lehet kérdéses a győzelem, csak a különbség, klasszisokkal jobb csapat a német, a védekezésre is kell majd ügyelniük azért, mert egy bekapott góllal nehezebb helyzetbe is kerülhetnek, Futács Márkó minden bizonnyal a keretbe se fér be, de bízzunk benne hátha Schaaf mester máshogy gondolja …
• NAC Breda - Villarreal
Fehér Csaba nagy igénybevételnek van kitéve, edzőtábor után bajnoki rajt, Európa Liga selejtezők, s örömére a válogatottba is visszatérhetett a románok elleni sajnos vereséggel végződő találkozón. A csütörtöki játéknapon is pedáloznia kell rendesen, ugyanis a spanyol sárgatengeralattjáró látogat hozzájuk, Piressel együtt, a hollandoknak mindenképpen a védekezésre kell fektetniük a legfőbb figyelmet, mert a Villarreal kontrái életveszéllyesek, a Bredanak a továbbjutásra esélyes csak is egy esetleges győzelemmel nyílhatna esélye.
• Fulham - Amkar Perm
A Fulham Gera Zoltánnal a soraiban várja a nagy utat megtevő, vendégségbe érkező orosz Amkar Permet. A keletieknél is szerpet kaphatna egy magyar, Gaál Miklós, de sajnos az ő szerpeltteését mostanában jegeli a bolgár edzőjük, Dimitrov. A Fulham értékes győzelemmel kezdte meg Premier Leagues rajtját a Portsmouth ellen, ami jó hangulatot és lendületet adhat geráéknak, az Amkar viszont nyert helyzetből bukta el a Zenit elleni bajnokiját 2-4 –re (Huszti gólljának is köszönhetően). A realitás angol sikert ígér, ami be is fog következni, remélhetően Gera góllal, majd szaltókkal utána.
• Genk – Lille
Lassan több magyar lesz a csapatnál, mint belga, persze kis túlzással, a válogatott Tóth Balázs és Tőzsér Dániel után tegnap a Diósgyőrtől Köteles kapust is leigazolta a Racing. Az Europe Leagueben érdekelt flamandok a francia bajnokságot ramatyul nyitó Lillet fogadják. Tóth Balázsék mostanság remi betegségben szenvednek, legutóbbi két bajnokijuk is döntetlennel zárult, a legjobbjukat kell nyújtaniuk, ha előnnyel szeretnének gall földre látogatni.

Az elemzésben közreműködött: titti7

Címkék: európa liga