Egy kis tippelőzetes a hétvégi Légiósaink meccsekhezPremier League

• Wolverhampton - Hull City
A Premier League 4. fordulójában a Hull City Halmosival a keretében látogat a Molineux stadionba. Phill Brown együttesének most már illene összekapnia magát, idegenben szeretnék az első pontjukat megszerezni, ehhez biztos védekezés szükségeltetik majd, s ha szerepet kap a magyar játékos, talán az ő elfutásaiból támadásban is profitálhatnak majd a tigrisek.

• Aston Villa – Fulham
A keserű hangulatban levő Aston Villa vendége lesz a Gera Zoltánnal a soraiban pályára lépő Fulham. A birminghamiak csütörtökön nagy meglepetésre csak 2-1 –re verték a Rapid Wien gárdáját, így az osztrákok idegenben szerzett gólja a kiesésüket jelentette. Talán ilyen lelkiállapotában könnyebben el lehet kapni majd Carew –ékat, bizakodhatunk, hogy Gera tán most is előhúz pár látványos megoldást a tarsolyból, mellyel csapatát ponthoz, pontokhoz segítheti.

• Stoke City FC - Sunderland AFC
Stoke hazai sikerrel nyitott a Burnley ellen (2-0) azóta viszont mintha gól ellen oltották volna be a walesi Tony Pullis gárdáját, hétközben a sokadik ligás Leyton Orient ellen is 0-0 -t játszottak, végül hosszabításban harcolták ki a továbbjutást. A hazaiak dolgát nehezítheti a hétvégén honfitársunk a Sunderland hálóőre, Fülöp Marci, aki remek formának örvend, a Chelsea elleni derbit leszámítva, egy gólnál eddig nem kapott többet, bízzunk benne, hogy formáját augusztus utolsó bajnoki fordulójára is átmenti. Steve Bruce láthatóan pozítív változásokat hozott a Sunderland életébe, a csapat támadójátéka lényegesen javult, de idegenben még mindíg óvatosabb taktikát alkalmaznak. Egy harcos, izgalmas mérkőzésen kevesebb gólt, s remélhetőleg vendégsikert jegyezhetünk fel.

Championship

• Ipswich – Preston
Roy Keaneék nem így tervezték a szezonkezdetet, a feljutást megcélzó Ipswich, négy forduló után mindössze egy ponttal áll, sajnos eddig Priskin Tamásnak sem megy a góllövés, most hazai környezetben az eddig veretlen Preston ellen lesz alkalma a javításra, nehéz mérkőzés vár a „traktoros fiúkra“, de lelkes szurkolótáboruk bíztatása mellett megszerezhetik az első győzelmüket.

• Plymouth - Sheff. Wed.
A korábban kis túlzással magyar fellegvárnak is nevezett Plymouthnál, mára egy magyarért szoríthatunk, ám az eredménytelen közelmúltnak köszönhetően, néhány bűnbakot keresett az edző, Paul Sturrock, s honfitársunk is a „kiválasztotak“ közé került sajnos. A csapatnak nem megy, hazai környezetben a középmezőnyt erősítő Sheffield Wednesday ellen próbálhatják elmozdítani a kátyúba ragadt szekerüket a zöldek.

• Scunthorpe – QPR
Örömmel tölthette el a magyar szurkolókat, hogy Buzsáky Ákos már teljes értékű edzőmunkát végez, legutóbb a QPR Notthingham elleni bajnokiján már 25 percet kapott Jim Magilton menedzsertől, a csapat eddig nyeretlen, a döntetlenek jöttek futószalagon, most az ugyancsak hátsó régióban levő Scunthorpe ellen minden esélyük megvan, hogy előrelépjenek, remélhetőleg Buzsáky már nem csak sárga lapokkal véteti észre magát, hanem több játéklehetőséget kapván már góllal is.Bundesliga 1.

• Hertha BSC - Werder Bremen
Dárdai Pál hathatós közreműködésével vesztett helyzetből a Bröndby elleni Európa Ligás meccset megfordítván, végül a csoportkörbe juttata a fővárosiakat, ám nincsen idő a pihenésre, vasárnap újabb rangadó következik a góltermékeny állapotban levő minden valószínüség szerint Futács Márkot továbbra is jegelő Werder Bremen ellen.•Frankfurt – Dortmund
A múlt héten a Stuttgart elleni 1-1 –el halványították az előtte őket ért demoralizáló eredményeket Hajnalék, a csapat azonban még most sincs a legjobb állapotban, idegenben Frankfurtban, szintén egy küzdelmes mérkőzés várható, egy siker nagyot lendíthetne a sárgákon, Hajnal Tamás pontos lövései mindenesetre megkönnyítenék a részsiker felé vezető utat.Osztrák Bundesliga

• Mattersburg – Kärnten
Magyarok ütközetére is sor kerül az osztrák élvonalban, Waltner Róbert erősítette Mattersburg a Pusztait többnyire szerepeltető Kärntent fogadja. Mindkét gárdára ráférne a siker, Waltner eddig egy gólt szerzett, adós a gólokkal, bízzunk benne, hogy most törleszt valamit az érte kifizetett eurokból, Pusztai Olivér a Sturm ellen ugyan gólt szerzett augusztus közepén, de legutóbb nem lépett pályára, ha szerepet kap, akkor tőle is várhatunk találatot, pláne, ha szöglethez jutnak a vendégek …Jupiler League

Racing Genk – Germinal Beerschot
Legmagyarabb európai csapatunk a belga élvonalban található. Köteles leigazolásával már három honfitársunk gazdagítja a flamand klub keretét. A csapat hétközben ugyan kettős vereséggel vett búcsút az Európa Ligától a Lille –el szemben, de így is elfogadható teljesítményt nyújtottak, Tőzsér Danira főként büszkék lehetünk, aki mind a két meccsen betalált a magasabban jegyzett franciáknak. Vasárnap a Jupiler Leagueban már nemcsak jó játék, hanem az eredmény is fókuszba kerül, a nyeretlen Germinal Beerschot ellen kötelező a három pont megszerzése, a célok eléréséhez győzni kell, nem engedhetik meg az újabb botlást maguknak a hazai kékek.

Az elemzésben közreműködött: titti7

Címkék: tippek