Október elején véget ért a feröeri pontvadászat, a Vodafonedeildin 2009-es kiírása. A következőkben a 10 élvonalbeli csapat idei szereplését értékeljük. - írja a Magyarországi B36 hivatalos oldala.

Nézzük azokat a csapatokat, amelyekben magyar légiósok szerepelnek:

3. Vikingur Gotu
A bajnoki harmadik Vikingur Gotu 47 pontott gyűjtött, és miután a kupában az élen zárt, méghozzá a döntőben a bivalyerős EB/Streymurt legyőzve, így nekik csak a második selejtezőkörben kell bekapcsolódniuk a jövő évi Európa Liga küzdelmeibe. Külön örömteli számunkra, hogy a mindössze 2008-ban alapított kék-feketék menetelésében magyarok is közreműködhettek – a kapus Turi Géza, aki többek közt Manchesterben, az United elleni BL-selejtezőn is védte a magyar bajnok ZTE kapuját, valamint a kétszeres válogatott csatár Bükszegi Zoltán, aki három találattal járult hozzá a Vikingur idei meneteléséhez. A sikerek kulcsszereplője mégis a középpályás létére 19 találatig jutó, gólkirály Finnur Justinussen volt. A mindössze 20 éves futballista előtt óriási jövő állhat – állítják szurkolók és szakemberek egyaránt.

4. NSÍ Rúnavik
Mostantól már nemzetközi kupaindulókkal folytatódik felsorolásunk. 44 ponttal negyedik lett az NSÍ Runavik, amely őszinte, nyílt és bátor játékával az idei kiírás egyik legszimpatikusabb csapata volt – ebben pedig Potemkin Károly, a rutinos csatár is oroszlánrészt vállalt, hiszen 14 gólt szerzett a 27 forduló során. A 2007-es bajnokcsapat ennek köszönhetően a jövő évi Európa Liga első selejtezőkörében találja magát - reméljük, a társaság a nemzetközi színtéren is megmutatja majd oroszlánkörmeit.

7. IF Fuglafjordur
A bajnokság hetedik helyén zárt 30 szerzett ponttal az IF Fuglafjordur, mely csapat szereplését magyar légiósai miatt is érdemes figyelemmel kísérnünk. Gángó Andrással a kapuban stabil volt a csapat, miközben elől Sinkó Balázs – több csatártársához hasonlóan – szépen termelte a gólokat. Az egyszeres bajnok vörösök Andy Olavur Olsen és Rógvi Jacobsen révén villogtak, de a három szerb légiós is sokat hozzátett a csapat játékához.

Forrás: Magyarországi B36 hivatalos oldala