Belgium-Magyarország: Száz perces kiadós tréning, közönségsikerrel

Akárcsak kedden, szerdán is a Genttől mintegy 20 kilométerre lévő, Laarne nevű kis település hatodosztályú(!) csapatának irigylésre méltó nagyságú és minőségű sporttelepének pályáján edzett válogatottunk, készülve a belgák elleni, szombati barátságos meccsre.

A gyakorláson már részt vett és teljesértékű munkát végzett Buzsáky Ákos, változatlanul hiányzott azonban - túl klubja, az Osasuna kedd esti, sikeres kupameccsén - Vadócz Krisztián, aki csak a délutáni órákban futott be, s csatlakozott a többiekhez.

A tréning sokban különbözött a megszokottól: kifejezetten komoly terhelést kaptak játékosaink, főleg a "hagyományos", egymás elleni játékot megelőző labdanélküli feladatok elvégzése során. A kimerítő, bő félórás "bemelegítést" Jámbor László dirigálta, aki a válogatott mellett változatlanul Erwin Koeman egyik segítője.

A szövetségi kapitány egyébként folytatta azoknak az egyéni beszélgetéseknek a sorozatát, amelyet még a portugál-dán túra idején kezdett el játékosaival: most először természetesen az "újoncokkal", Horváth Gáborral, Sándor Györggyel és Tőzsér Dániellel ült le, hogy ismertesse velük kapcsolatos elképzeléseit.

A mieink iránt egyébként jelentős az érdeklődés, ami - tekintettel arra, hogy a szerda ünnep, így munkaszüneti nap Belgiumban - elsősorban elég komoly közönségsikerben nyilvánult meg: Laarne lakói közül többtucatnyian végigfagyoskodták a 100 perces edzést, s játékosainknak szemmel láthatóan az is jól esett, hogy a tréningnek otthont adó sporttelep bejáratánál egy piros-fehér-zöld zászló fogadta őket. Újságírókban sincs hiány: Erwin Koeman egy helyi lapnak adott hosszú interjút, csütörtökre pedig két nagypéldányszámú belga újság munkatársa is bejelentkezett Juhász Rolandnál, aki - érthetően, tekintettel az Anderlechtben betöltött meghatározó szerepére - a legnépszerűbbnek számít a társaságban.

Forrás: mlsz.hu

Linkek: legiosaink

Címkék: válogatott