Pato Golden Boy lett, Koman is a listán volt

Az AC Milan fiatal brazil csillaga Alexandre Pato lett a Golden Boy a Tuttosport olasz napilap szavazása alapján, az a legjobb 21 éven aluli játékos akit a szavazásra felkért újságírók az adott évben a legjobbnak ítélnek.

A francia L’Équipe, a brit The Times és a spanyol Marca sportújságírói 223 ponttal Patot tették meg az első helyre, a második a Fiorentina montenegrói tehetsége, Sztevan Jovetics 156, a harmadik pedig a Barcelona játékosa, Bojan Krkic lett 58 ponttal. Örömteli nekünk magyaroknak hogy egy magyar játékos is, nevezetesen Koman Vladimir is a listán volt, a huszadik hely környékén zárt a szavazáson.

Amit még érdekességként meg lehet említeni, hogy az olasz napilap internetes oldalán az olvasók is szavazhatnak a kedvencükre. Az olvasók szavazatai alapján Koman Vladimir jobban teljesített 2009-ben, mint Pato: a Bari és az U20-as válogatott játékos a harmadik lett a rangsorban, őt csak a BL-ben menetelő Lyon középpályása, a bosnyák Miralem Pjanic és a moszkvai CSZKA orosz futballistája, Alan Dzagojev előzte meg.