Futács gólt rúgott a Cadiz elleni edzőmeccsen

Futács Márkó január 3. és 10. között Dubaiban edzőtáborozott a Werder Bremen csapatával. Dubaiban a 30 fokos melegben napi három edzés volt kiírva a zöld-fehéreknek, valamint a kint töltött idő alatt kettő edzőmeccset játszottak volna, amiből végülis csak egy mérkőzésen léptek pályára a brémaiak. Ezen a meccsen sajnos nem jutott bizonyítási lehetőség Márkónak, a másodikon viszont már biztos volt hogy játszani fog Futács, de sajnos ezt a meccset nem tartották meg.

Dubaiból hazaérkezvén a magyar csatár csatlakozott a Werder Bremen B csapatához és Spanyolország felé vették az irányt. Az utazás célja: edzőtábor. Spanyolországba szerdán érkeztek meg, és másnap már le is játszották első edzőmeccsüket a spanyol másodosztályú Cadiz csapatával. Futács kezdőként végigjátszotta a mérkőzést és egy gólt is rúgott. A mérkőzés vége 2:2 lett. Az edzőtáborból jövő hét szerdán utaznak vissza Brémába, de mielőtt repülőre ülnének, jövő hét kedden vár még rájuk egy mérkőzés, ami minden valószínűséggel ismét egy spanyol csapat ellen lesz.

- Nagyon kellett már nekem ez a gól, kb. hat hónapja ez az első találatom. Elégedett vagyok a játékommal, nem ment rosszul nekem és a csapatnak se, és bízom benne, hogy az én játékom és a csapaté is még ennél is jobb lesz a szezonkezdetre. - nyilatkozta Márkó a legiosaink.blog.hu-nak.

Márkót megkérdeztük még, hogy van-e valami információja, hogy a tavaszi szezonban számításba veszik-e majd az első csapatnál:

- Úgy érzem, és általában ez a tendencia, hogy a Werder Bremen B csapatában kapok majd rendszeres lehetőséget a bizonyításra, és ha ott jól tudok teljesíteni, néha-néha felvisznek majd a felnőtt kerethez, és talán még lehetőséget is fogok kapni, vagyis nagyon remélem.