Halmosi Péter a Haladásban folytatja!

Igazi nagy halat igazolt a Szombathelyi Haladás együttese: Halmosi Péter négy hónapra kölcsönbe visszakerült nevelő egyesületébe.

Hétfői számában az angol Daily Mail című újságot azt írta, hogy a válogatott játékosa, Halmosi Péter a vasi zöld-fehérek játékosa lehet.

A kiváló, szombathelyi nevelésű - jelenleg az angol első osztályú Hull Cityben szereplő - labdarúgó elégedetlen helyzetével, hiszen a sárga-feketék menedzsere, Phil Brown mellőzi őt, legtöbbször még a keretbe sem fér be.

Hétfő délutánra aztán rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze a Szombathelyi Haladás klubvezetése, amelyen az újságírók mellett a zöld-fehér egyesület részéről dr. Czeglédy Csaba alpolgármester, valamint Tóth Miklós klubmenedzser vett részt.

Elöjáróban dr. Czeglédy Csaba leszögezte: a maga részéről büszke és meglepett is egyben, hogy a perceken belül bejelentendő hír több mint egy hónapja titokban maradt Szombathelyen. A többségi tulajdonos képviselője ezt követően örömmel közölte: az elmúlt hetek egyeztetései nyomán a szombathelyi nevelésű Halmosi Péter 2010. február 1-től május 31-ig kölcsönben a Haladást erősíti majd.

Ezt követően Tóth Miklós klubmenedzser jelezte, hogy a bal lábas futballista teljesen ingyen került Szombathelyre, fizetése döntő részét a Hull, kisebb hányadát a vasi alakulat állja majd.

Majd maga Halmosi Péter is megszólalt - az internet, azaz egy webkamera segítségével Hullból jelentkezett be.

- Nagy álmom vált valóra azzal, hogy ismét a Haladásban futballozok majd - még ha csak négy hónapig is - jelezte a játékos. - Régóta álmodoztam már a Haliról, nagy kihívás számomra, hogy ismét zöld-fehér szerelést húzok majd. Nem hosszú egy játékos karrierje, így örülök, hogy még játszhatom nevelőegyesületemben. Hat-hét csapat is invitált, de hogy kik hívtak, most már teljesen lényegtelen. Két-három hete keresett meg a Haladás - bevallom akkor még nem gondoltam, hogy visszatérek.

- Tudom, hogy magyar csapattól nehezebb bekerülni a válogatottba, de másnak is sikerült már - remélem nekem sem lesz ezzel gondom. Erwin Koemannál annyit játszottam a nemzeti csapatban mint másnál soha, tisztában van a képességeimmel. Kedd reggel indulok haza kocsival, húsz órás út vár rám, így még nem tudom mikor csatlakozhatok a csapathoz. Ugyan még csak szóbeli megállapodásom van a Halival, de amint hazaérek, szignálom is a szerződést.

Forrás: haladas.vasnepe.hu