Felkészülési mérkőzéseken léptek pályára légiósaink

Három barátságos mérkőzést is játszottak pénteken, ahol Waltner és Fehér Csaba is lehetőséget kapott, Megyeri bemutatkozása még várat magára.

Mattersburg – Újpest 0–0
Az Újpest Ausztriában játszott felkészülési mérkőzést Waltner Róbert csapatával, a Mattersburggal. A találkozó gól nélküli döntetlennel zárult. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, azonban hol a hálóőrök, hol pedig a kapufa mentette, illetve akadályozta meg a csapatokat a góltól.

A Újpest a Balajcza - Szokol, Vaskó, Rubus, Kiss Z. - Szpaszojevics, Jucemar, Korcsmár, Remili - Tisza, Rudunovics összeállításban kezdett, a brazil légióst azonban hamar le kellett cserélni sérülés miatt, őt Mitrovics váltotta. Később csereként pályára lépett még Horváth T., Kovács D., Dvorschák, Petrovics, Egerszegi és Barczi. Matos, Simek, Takács, Rajczi és Pollák sérülés miatt nem léphetett pályára.
A sógorok kezdőcsapatában ott volt Waltner Róbert is, aki egy félidőt kapott, a 46. percben Bürger váltotta.

Olympiakosz Pireusz – Steaua Bukarest 0–1
A görögök frissen szerződtetett magyar kapusa, Megyeri Balázs nem kapott lehetőséget a románok elleni barátságos mérkőzésen.

NAC Breda – Wuustwezel 5–0
Fehér Csaba végig a pályán volt a bredaiaknál, a holland labdarúgó-bajnokság rajtjára készülve újabb mérkőzést nyert meg a belga alsóbb osztályú ellenfelével szemben. A mérkőzés igazi parázs csatát hozott, a tipikus belga-holland rivalizálás jegyében zajlott a találkozó. A hollandoknál az egyik játékos a kiállítás sorsára jutott, míg egy másik játékost azért kellett lecserélni, mert félő volt hogy ő is csapattársa sorsára jut.

(hajralilak.hu, nac.nl)

Címkék: fehér, megyeri, waltner