Gera Zoltán dupla a Halmstad ellen

A Fulham magyar támadója két gólt szerzett felkészülési mérkőzésen Halmstadban.

Az első félidő 8. percében máris Gera gólnak örülhettek azok Fulham szimpatizánsok, akik hajlandóak voltak csapatukat elkísérni a Londontól kb. 1400 km-re fekvő svéd Halmstad elleni felkészülési mérkőzésre. A londoniak a következő csapattal - Stockdale; Kelly, Baird, Hughes, Konchesky (Smith 62); Duff (Riise 70), Murphy (Dikgacoi 70), Greening, Davies (Elm 78); Gera, Zamora (E.Johnson 70). - vették fel a harcot a svéd bajnokság jelenlegi 11. helyezettjével.

A magyar fiú mindenképpen jó erőben lehet, mert az új szakvezető - a korábbi tréner, Roy Hodgson a Liverpoolhoz igazolt - Ray Lewington végig a pályán hagyta, amit Zoli két góllal hálált meg.
A svédek még az első félidőben megfordították a mérkőzés állását, Sise révén két perc alatt 2–1 volt az állás a hazaiak javára, ami a szünetig így is maradt.
A szünetben nem cserélt Lewington, de Gera 58. percben lőtt egyenlítő gólja után már megkezdte a vérfrissítést. A londoniak ezzel letudták harmadik felkészülési mérkőzésüket is, a Halmstad elleni döntetlent egy Brentford elleni 5–0-ás siker, valamint egy Bournemouth elleni 1–1 előzött meg. Gera Zoltán most volt először eredményes a felkészülés során.

Halmstad (svéd) – Fulham (angol) 2–2 (2–1)
Gólszerzők:
Sise (26., 31.), ill. Gera (8., 58.)

(fulhamfc.com)

Címkék: anglia, gera, fulham