Leandro: Ha nem sztárcsapatot kapunk, muszáj lesz továbbjutnunk.

Szerdán játszottak a Bajnokok Ligája rájátszásért Európa klubcsapatai, a ciprusi Omonia Nicosia légiósát, Leandrót kérdeztem a kiesésük után.

Milyen volt a salzburgi visszavágó? Hogy ment a játék?
- Nagyon jól kezdtük a meccset, volt 2-3 lehetőségünk, de egy távoli lövésből kaptuk az első gólt, rögtön utána két nagy helyzetet kihagytunk, erre egy nagy bedobás után már kettővel mentek az osztrákok. Ekkor egy kicsit szét is estünk, majd jött a kegyelemdöfés, ezzel el is dőlt a párharc a salzburgiak javára.

Az eredményre pillantva erősebb csapatnak tűnik a Salzburg, ezt a pályán is így érzékelted? Vagy csak rossz napot fogtatok ki?
- Az ami engem bosszant, hogy nem voltak jobbak nálunk az osztrákok, inkább rutinosabbak és szerencsésebbek voltak. Az első meccsen már az ötödik percben kaptunk egy potyagólt, most pedig egy távoli lövésből, egy bedobás utáni szituációból kaptunk gyorsan kettőt. A harmadik gólnál pedig mi hibáztunk nagyot. Egy ilyen meccsen helyzet nélkül is gólt kell rúgni, és természetesen jó adag szerencse is kell a továbbjutáshoz. Tavaly Debrecenben minden összejött, most nem sikerült.

Mit vársz az Európa-ligától?
- Ma van a sorsolás, szerencse is kell hogy ne sztárcsapatot kapjunk. Ha nem így lesz, akkor muszáj lesz továbbjutnunk.

Időközben megtörtént a sorsolás, Leandróéknak a csoportkörbe jutásért az ukrán Metaliszt Harkiv jutott.

Újra végig a pályán voltál, de most nem jött össze se a gól, se a gólpassz, mint az előző körben.
- Hát igen, sajnos ezúttal kicsit hátrébb játszottam, ezen a meccsen inkább a védekezésre kellett összpontosítanom.

Címkék: ciprus, leandro, omonia