Szombaton kezdődik a Championship - Öt magyar a porondon

Hull City
Halmosi Péter visszatért a Tigrisekhez, miután fél évet imádott klubja a Haladás színeiben focizott. A Hull kiesett a Premier League-ből, több meghatározó játékos távozott is. Költekezni nem nagyon volt miből, Halmosi akár főszereplővé is válhat az új szezonban. A Hullnál az új menedzser, Nigel Perason kinevezését azonban jó lépésnek tartják. Attól mert a Hull meggyengült, azért így is elvárják a klubnál hogy az élmezőnyben végezzen.

Ipswich Town
Két magyarral a fedélzeten vág neki az új idénynek a Roy Keane által állandóan tűzben tartott társaság. Priskin Tamás az elmúlt idényben játszogatott itt is ott is, a QPR-nél is volt kölcsönben, ám nem nagyon volt eredményes. Most visszatért, nagy valószínűséggel Jonathan Walters mellé kell majd beküzdenie magát, ahová Connor Wickham és Pablo Counago is pályázik.
Fülöp Márton a Sunderlandtől érkezett az Ipswichhez, és remélhetőleg azért hozta őt ide az egykori MU legenda hogy a hátsó alakzatot stabilabbá tegye. Tavaly Murphy és Lee-Barrett a 46 mérkőzésen összesen 61 gólt kapott.

Cardiff City
Gyepes Gábor ismét azért verseng majd idén, hogy csapatával feljusson a legjobbak közé. Megjósolni azonban lehetetlen az angol elsőosztályban, hogy kik lesznek ott az elején, olyan kiegyensúlyozott a bajnokság, és olyan kicsi a csapatok közti különbség.
A 2009/2010-es szezonban Gyepes 16 mérkőzésen lépett pályára, egy gólt hozott össze.

Queens Park Rangers
A londoni klubnál volna miből költekezni, a gazdag tulajok azonban most nem szórták a pénzt. Ha Buszáky Ákos nem lesz sérült, nagy valószínűséggel húzóembere lehet a QPR-nek. Amúgy is nagy imádat veszi őt körül a Loftus Roadon. Tavaly 29 alkalommal lépett pályára a QPR színeiben, és középpályás létére 10 gólt be is rámolt az ellennek. A menedzser továbbra is a tapasztalt 61 éves Neil Warnock maradt, ez talán még jól jöhet, hiszen az utóbbi időkben állandó edzőváltás volt a jellemző a klubnál.