Futács Márkó góllal nyitott, mégis kikaptak

A Bundesliga 2 első fordulójában az FC Ingolstadt a nemrégen még két magyart is a soraiban tudó FC Augsburgot fogadta.

A vendégek nem sokat tétlenkedtek, már a 2. percben vezettek Oehrl góljával. Bár a Werdertől kölcsönkapott 20 éves magyar utánpótlás-válogatott támadó Futács Márkó a 11. percben még egyenlített, de a hátralévő 79 percben még hármat kaptak az augsburgiaktól, így Futácsék 4-1-re kikaptak. Márkó végigjátszotta első Bundesliga 2-es bajnokiját, ahol egy remekbeszabott góllal mutatkozott be a hazai közönségnek. A Focilégió pár kérdés erejéig megszólaltatta a góllövőt.

Milyen volt első Bundesliga 2-es meccsed?
- Nagyon szép stadionja van az Ingolstadtnak, remek ilyen körülmények között pályára lépni. Rengeteg hazai szurkoló jött ki buzdítani minket, hiszen első forduló volt, és szerintem az egyik bajnokesélyes látogatott most hozzánk.

Ennyivel jobb lett volna az Augsburg?
- Az első félidőben még partiban voltunk velük, de 3-1-nél mintha feladtuk volna, pedig volt még vissza jó fél óra. Úgy éreztem pedig hogy ki-ki meccs volt. Aztán 4-1 lett a vége.

Gyönyörű gólt lőttél.
- A gólomnak nagyon örültem, mint ahogy a videófelvételeken is látszik, de sajnálom hogy így kikaptunk. Majd a következő fordulóban javítunk.

Hány találattal lennél elégedett?
- Jó lenne minden meccsen betalálni, de szerintem ha a 10 gólt megrúgom, már nagyon boldog leszek.

FC Ingolstadt - FC Augsburg 1-4
Gólszerzők:
Futács (11.) ill. Oehrl (2.), Baier (29.), Rafael (55.), Wittek (58., öngól)