Angol Ligakupa: Gera és Kádár is pályára lépett

A keddi játéknap után szerdára is maradt három párharc az angol labdarúgó-ligakupában. Örömteli, hogy két magyar játékos is pályára lépett csapatában.

Gera Zoltán a Fulham sztárja végigrobotolta a mérkőzést, és két góllal járilt hozzá csapata fölényes győzelméhez. Gera már az első félidőben kétszer eredményesnek bizonyult, előbb a 10. percben, majd a félidő zárásaként a 47. percben vette be a Port Vale-i portás, Tomlinson kapuját. Gerán kívül még Zamora volt kétszer eredményes, az amerikai Dempsey és a belga Dembele pedig egyszer-egyszer köszönt be. Zamora első, valamint Dembele és Dempsey góljaihoz is nagyban hozzájárult a magyar támadó, hiszen mindhárom alkalommal az ő asszisztjaiból találtak be a csapattársak.
A másik magyaros összecsapáson a szarkák magyar bekkje Kádár Tamás is pályára léphetett, és az Accringtonnal vívott izgalmas összecsapáson végig a pályán tartotta őt Chris Hughton.
Kádár Tamás sérülését követően tért vissza, és a beszámolók alapján magabiztosan oldotta meg feladatát. Azonban még látszott rajta, hogy egy-két mérkőzésre szüksége van ahhoz, hogy elérje csúcsformáját, de ezen a kupameccsen biztos pontja volt a védelemnek.

Fulham - Port Vale 6-0 (4-0)
Gólszerzők: Gera (11., 45+2.), Dembele (26.), Zamora (36., 66.), Dempsey (70.)
Accrington - Newcastle 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Putterill (45+1.), Winnard (93). ill. Taylor (39.), Ameobi (51.), Lövenkrands (68.)
Everton – Huddersfield 5-1 (2-1)
Gólszerzők: Fellaini (8.), Rodwell (16.), Beckford (57.), Saha (84.), Osman (91.) ill. Heitinga (42. – öngól)