Európa-liga: Sáfár és Szabics búcsúzott, Hajnal még versenyben

A 36 éves Sáfár Szabolcs, aki már osztrák állampolgár is, csak a kispadon kapott helyet az Arisz elleni visszavágón. Az osztrák drukkerek bizakodóak voltak, hiszen idegenben csak egygólos vereséget szenvedett az Austria, ami nem ledolgozhatatlan hátrány. Aztán az első félidő 42. percében néztek nagyot a sógorok, amikor is az argentín Ruiz előnyhöz jutatta a vendégeket. Így a liláknak már hármat kellett volna rúgniuk, amiből csak egy jött össze. Az 56. percben Linz kozmetikázott az eredményen, de további találatok már születtek hazai részről, így az az egy is csak arra volt jó, hogy az Austria Wien nem kettős vereséggel búcsúzott az európai kupaporondtól.

Austria Wien - Arisz 1-1 (0-1)
Gólszerzők:
Linz (56.) ill. Ruiz (42.)
Tj.: Arisz 2-1-vel

Szabics Imre ugyanúgy mint a múlt héten a kezdőben találta magát, bár a múlt heti grazi találkozón még végig a pályán volt, Torinóban a 61. percben lehozta őt edzője. Az első félidő elég gyenge játékot hozott. Mindkét csapat óvatosan kezdett. Az első helyzetre egészen a 28. percig kellett várni, ekkor Szabics Imre vezethette Storarira a labdát, azonban lövése a kapufán csattant. Ezt követően a Juventus próbálkozott, lehetőségei voltak, de ezek nem nagyon jelentettek veszélyt a grazi kapura.

Az Öreg Hölgy a második félidőt sokkal határozottabban kezdte, mint amit az első játékrészben mutatott. Az 52. percben meg is szerezte a vezetést a hazai csapat. Felipe Melo hosszú labdáját a 16-os bal oldalán Del Piero édesgette magához, becselezte magát a büntetőterületre, elfektetett még egy védőt, majd gyönyörűen a hosszú felső ficakba lőtte a labdát. A második félidő további részében szinte csak a torinóiak akarata érvényesült, néhány Sturm-támadástól eltekintve, viszont további gólokat nem sikerült szerezni, azonban ez is elég volt az Európa Liga-csoportkörbe jutáshoz.

Juventus - Sturm Graz 1-0 (0-0)
Gólszerző:
Del Piero (53.)
Tj.: Juventus 3-1-vel

Hajnal Tamás a mellőzött, így is lehet titulálni manapság a magyar labdarúgó-válogatott középpályását. Klopp mester manapság nem nagyon veszi számításba a csapatösszeállításnál a magyar játékost, olyannyira, hogy már a kispdon se jut számára hely. Így volt ez a csütörtöki azeri kirándulás alkalmával is, pedig elvárható lett volna, hogy a hazai 4-0 után, mivel tétje már nem nagyon volt a visszavágónak, helyet kaphat Hajnal. Klopp azonban máshogyan gondolta, így a magyar fiú neve nem szerepelt a mérkőzésre kijelölt keretben. A sárgák Barrios utolsó percben lőtt góljával nyertek Azerbajdzsánban.

Qarabagh - Dortmund 0-1 (0-0)
Gólszerző:
Barrios (90.)
Tj.: Dortmund 5-0-val

Gulácsi Péter is a vörösökkel tartott Törökországba, és Pepe Reina helyetteseként a kispadon foglalt helyet. Angliában már három olyan kapusunk van, akik második számú portásként vehetőek számításba. Kurucz, Bogdán és Gulácsi is a nagy kapusígéretek között vannak számontartva, bár már lehet hogy nem is ígéretek, hanem kész kapusok, akik már csak a megfelelő pillantra várnak, hogy elsőszámú kapsuként számoljon velük a klubja. A Liverpool a hazai 1-0 után megizzadt a Trabzon ellen, hiszen a törökök már a 4. percben ledolgozták a hátrányukat. Sokáig úgy tűnt hogy a két csapat nem kerüli már el a hosszabítást, a 83. percben jött Kacar, és öngóljával besegített a Poolnak. Nehéz helyzetbe hozva ezzel saját csapatát, hiszen a hátralévő hét percben még kétszer mattolniuk kellett volna Reinát. Ehelyett két perccel a vége előtt Kuyt is betalált, tutira véve a Pool főtáblára kerülését.

Trabzonspor - Liverpool 1-2 (0-1)
Gólszerzők:
Gutiérrez (4.) ill. Kacar (83. öngól), Kuyt (88.)