Kovács Péter érzékeny búcsút vett az Odd drukkerektől

Kovács Péter a norvég Odd Grenland magyar labdarúgója elbúcsúzott az Odd szurkolóitól a Kongsvinger elleni bajnoki mérkőzés után.

 

 

Tette mindezt azért, mert már szinte biztosra vehető, hogy a csatár belga élvonalbeli Lierse SK-nál folytatja pályafutását.
A 32 éves Salgótarjánban született hórihorgas támadó már 1998 óta játszott Skandináviában, először Finnországban töltött el négy szép évet, előbb a Lahti, majd a Haka labdarúgójaként.

2002-től azonban már a norvég bajnokságokban szórta a gólokat. A Tromsöben töltött két év alatt 46 meccsen 24 góllal örvendeztette a szurkolókat. Aztán jött a Viking, bár itt már nem olyan hatékony, de még mindig gólerős. Úgy néz ki Kovács Péter kétévenként csapatot váltott, mert 2006-ban újabb klubváltás következett, ezúttal a Tippeligaenbe frissen feljutó Strömgodset tudthatta magáénak a magyar válogatott egykori csatárát. Amint letelt a két év, újabb kérő érkezett. Jelenlegi csapata az Odd Grenland, amely akkor még a norvég másodosztályban szerepelt, csábította magához Kovácsot. Abban az évben Kovácsnak is köszönhetően, - 22 gólt szerzett abban az idényben -, bajnok lett az Oddrane, Kovács pedig gólkirályi címet ünnepelhetett.
2009-ben majdnem megszakadt a kétévenkénti klubváltási hagyomány, ugyanis Kovács olyan remekül játszott és ontotta a gólokat, hogy a norvég rekordbajnok Rosenborg 300.000 norvég koronás ajánlatot tett a csatárért, de az Odd vezetősége nemet mondott.
Vajon az SK Lierseben is csak két évig marad Péter?

Kovács Péter a szakmai előrelépés mellett más oka is volt, hogy elfogadta a belgák ajánlatát. Párja, Melissa Wiik ugyanis profi futballista, aki Németországban a Wolfsburgban játszik, amely viszonylag közel van Belgiumhoz.

Ha minden jól alakul, az SK Lierse a következő, Gent elleni fordulóban a Kovács Péter - Wesley Sonck duóval vághat neki.