Vass Ádám ma 22 éves

A Fejér megyei Kápolnásnyék szülötte nagy reménysége a magyar focinak, azonban mi szurkolók reméljük leginkább, hogy nem csak ígéret marad a Brescia légiósa. A védekező középpályás ma ünnepli 22. születésnapját.

Ádám a Ferencvárosban kezdte pályafutását még junior labdarúgóként és a mai divatnak megfelelően már igen fiatalon, 16 évesen külföldre szerződött. A gaz csábító 2004-ben a Stoke City volt, ahol Vass csak a tartalékok között kapott lehetőséget, a felnőtteknél sem a bajnokságban, sem a kupában nem vették számításba. A Stoke korosztályos csapataiban három esztendőn át erősödött a magyar fiú, rendszeresen készült az első csapattal is, de a bemutatkozása mindig elmaradt. Vass edződött, fizikálisan megerősödött, játéka érettebb lett és anno mikor 2007-ben a Stoke az orra alá nyomta a szerződéshosszabítást, Ádám nemmel felelt a vezetőségnek, mivel úgy érezte hogy többet ér annál, minthogy a tarcsiban játsszon.
Három Stoke-os év után jelenlegi klubjához az akkor még másodosztályú Bresciához igazolt, ahol már rendszeres játéklehetőség járt az akkor még mindig csak 18 éves magyar fiúnak. Első 2007/2008-as idényében 25 alkalommal húzhatta magára a Brescia kék mezét, amit a következő évben megfejelt, már 35-ször volt olvasható a neve a Brescia mérkőzéseinek jegyzőkönyvében. A 2008/2009-es szezonban rúgta meg első olasz gólját is, és a tavalyi idényben már ezt is duplázni tudta, jóval kevesebb meccsel a lábában. Két év másodosztályban eltöltött idény után idén már a legjobbak között nézhetjük hétről-hétre Ádámot, ahol az első fordulóban le is tudta első Serie A-s meccsét, Parmában végig a pályán volt.
A válogatottban már 2006-ban bemutatkozott, az akkori kapitány, Várhidi Péter számított az akkor még felnőttmeccset nem tapasztaló védekező középpályásra a Kanada elleni barátságos győztes mérkőzésen. Ezután még 10 alkalommal ölthette magára a magyar válogatott címeres mezét.

Sérülésmentes évet és sok kezdőcsapatba kerülést kíván a Focilégió!

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT ÁDÁM!